Η Εθνıκή πόλο γυναıκών κατέκτnσε το χάλκıνο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

εθνική πόλο γυναικών

Θρίαμβος για την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου νίκησε με 7-6 την Ιταλία στον μικρό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ανέβηκε στο βάθρο και έκλεισε θέση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Ο αγώνας ήταν δραματικός. Η Ελλάδα προηγήθηκε με 5-2 στο φινάλε του τρίτου οκταλέπτου, αλλά οι Ιταλίδες ισοφάρισαν 5-5. Στο κρίσιμο σημείο, η ψυχραιμία των διεθνών και οι εξαιρετικές επεμβάσεις της Ιωάννας Σταματοπούλου έδωσαν στην Ελλάδα τη νίκη. Η Εθνική πόλο γυναικών επιστρέφει σε Ολυμπιακούς αγώνες μετά το 2008 και τους Ολυμπιακούς που έγιναν στο Πεκίνο.

Χάλκινο μετάλλιο και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για την Εθνική πόλο γυναικών | 902 Mobile

Η ελληνική ομάδα μπήκε πολύ καλά στο ματς. Με γκολ της Νίνου και της Μαργαρίτας Πλευρίτου, η Ελλάδα προηγήθηκε με 2-0 στο ξεκίνημα του αγώνα. Η Σταματοπούλου απέκρουσε πέναλτι της Μπιανκόνι δείχνοντας ότι η «γαλανόλευκη» ήταν αποφασισμένη στο ματς αυτό.

Ελλάδα - Ιταλία 7-6: Χάλκινο και Ολυμπιακοί Αγώνες για την εθνική ομάδα πόλο γυναικών - Patrida TV

Η Ιταλία μείωσε με την Πικότσι στην παίκτρια αλλά η Ελλάδα μπόρεσε να πάρει και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων. Με γκολ της Αλεξάνδρας Ασημάκη, η «γαλανόλευκη» έκανε το 3-1 στο φινάλε της πρώτης περιόδου. Το δεύτερο οκτάλεπτο ήταν νωθρό επιθετικά και για τις δύο ομάδες.

Η Ελλάδα έκανε το 4-1 με την Ξενάκη στην παίκτρια παραπάνω, αλλά δεν μπήκε άλλο γκολ στη δεύτερη περίοδο. Η ελληνική άμυνα κατάφερε να κρατήσει τις παίκτριες του Κάρλο Σίλιπο χωρίς γκολ έχοντας σε μεγάλη μέρα την τερματοφύλακα Ιωάννα Σταματοπούλου.

Εθνική πόλο γυναικών: Οι μεγάλες άμυνες που έδωσαν το χάλκινο στην Ελλάδα

Στο ίδιο μοτίβο εξελίχθηκε το τρίτο οκτάλεπτο. Η Ελλάδα συνέχισε να μην λειτουργεί καλά επιθετικά, αλλά η άμυνά της ήταν υποδειγματική. Η Μπιανκόνι μείωσε 4-2 για την Ιταλία στην παίκτρια παραπάνω αλλά η Ασημάκη με ένα γκολ αντίστοιχο της τεράστιας κλάσης της έφερε και πάλι την Ελλάδα στο +3 (5-2) στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Εθνική πόλο γυναικών: Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου

Το τελευταίο οκτάλεπτο εξελίχθηκε δραματικά. Όπως ήταν λογικό η Ιταλία αντέδρασε και ισοφάρισε 5-5 αλλά η Ελλάδα είχε την ψυχραιμία και πήρε τη νίκη. Η Ελευθεριάδου σημείωσε το νικητήριο γκολ της Εθνικής.

Δ. Τζαλακώστας

 

Facebook Comments

Comments are closed.