Κεφαλονιά: 93χρονη ομογενής δωρίζει μαστογράφο και ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Αργοστολίου

μαστογράφος
Μία 93χρονη Ελληνίδα που ζει στην Αυστραλία έκανε δωρεές αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ στην ιδιαίτερη πατρίδα της το Αργοστόλι Κεφαλονιάς, απ′ όπου έφυγε πριν από 65 χρόνια και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, διαθέτωντας έναν ψηφιακό μαστογράφο και ένα ασθενοφόρο.«Μου άρεσε πάντα να προσφέρω και εργάστηκα στο νοσοκομείο Αργοστολίου ως εθελόντρια», είπε η Ρουμπίνα Λιοσάτου στην ΕΡΤ. «Διέθεσε ένα κομμάτι δικό της για να αποκτήσουμε τον μαστογράφο αυτόν, ο οποίος είναι σημαντικός για την υγεία όλων των γυναικών. Επίσης έκανε δωρεά ένα ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιείται για να γίνονται τα εξιτήρια των ασθενών, ούτως ώστε να μην χρησιμοποιείται, να μην απασχολείται το ΕΚΑΒ και με τα εξιτήρια», δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείο Αργοστολίου, Δημήτρης Μαρτίνης.

«Αυτό το έκανα εις μνήμη του ανδρός μου»

Αυτή όμως δεν είναι και η μοναδική δωρεά, αφού το 2023, αποφάσισε να ανανεώσει και το νοσοκομείο του Πύργου, τον τόπο όπου γεννήθηκε ο σύζυγός της.

«Στο νοσοκομείο του Πύργου δώρισε κρεβάτια για την βραχεία νοσηλεία, τα οποία είναι ηλεκτροκίνητα προκειμένου να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση οι ασθενείς που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ένα σύγχρονο ακτινοσκοπικό μηχάνημα για το ακτινολογικό τμήμα», τόνισε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

«Άλλαξε η όψη του νοσοκομείου, αυτό το έκανα εις μνήμη του ανδρός μου. Αγαπάμε την πατρίδα, την αγαπάμε πολύ. Μου άρεσε κάτι να κάνω για την πατρίδα μου», εξήγησε η κ. Λιοσάτου.

Την κίνησή της φαίνεται πως μιμούνται και άλλοι ομογενείς, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να προσφέρουν στον τόπο τους.

(Πηγή: ΕΡΤ)

Facebook Comments

Comments are closed.