Μία «υπερυπουργός» ελληνικής καταγωγής στο Κουίνσλαντ

charis-mullen

Η ομογενής βουλευτής Charis Mullen ανέλαβε τα χαρτοφυλάκια Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Παιδικής Ασφάλειας και Υπηρεσιών για Ηλικιωμένους και Άτομα με Αναπηρία στη νέα πολιτειακή κυβέρνηση του Steven Miles.

Η ομογενής «υπερυπουργός» του Κουίνσλαντ, Charis Mullen μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης του Steven Miles, ο οποίος διακρίνεται δεξιά. Αριστερά διακρίνεται ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών της Πολιτείας, Cameron Dick. Φώτο: AAP /Darren England

Η κα Mullen ανέλαβε τα χαρτοφυλάκια Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων (Multicultural Affairs), Παιδικής Ασφάλειας (Child Safety), Υπηρεσιών για Ηλικιωμένους και για Άτομα με Αναπηρία (Seniors & Disability Services).

Ο Steven Miles, εξελέγη και επίσημα στην ηγεσία των Εργατικών του Κουίνσλαντ την περασμένη Παρασκευή -χωρίς αντίπαλο- μετά την αιφνίδια απόφαση της Annastacia Palaszczuk να παραιτηθεί.

Από αριστερά, οι βουλευτές Jess Pugh, Charis Mullen (Ναούμη), Stirling Hinchliffe και ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, σε ειδική εκδήλωση που είχε γίνει για τον κ. Μακάριο στο Κοινοβούλιο του Κουίνσλαντ. Φώτο αρχείου: Charis Mullen/Supplied

Αμέσως μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του έκανε γνωστό ότι θα προβεί σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης και θα συμπεριλάβει σε αυτήν πέντε νέα πρόσωπα: Nikki Boyd, Bart Mellish, Lance McCallum, Michael Healy και Charis Mullen.

Μητέρα της κα Mullen είναι η Καίτη Ναούμη και πατέρας της, οΛεωνίδας Ναούμης, γνωστός παράγοντας της Ομογένειας στο Μπρίσμπαν, με πλούσια δράση στην Ελληνική Κοινότητα και την AHEPA. Είναι ανταποκριτής του Ελληνικού Προγράμματος της SBS στο Κουΐνσλαντ, ενώ κατά καιρούς έγραφε και στον «Νέο Κόσμο».

Η Χάρις (Χαρίκλεια) Ναούμη-Mullen είναι παντρεμένη με τον Sean Mullen και έχουν δύο κόρες.

Η κα Mullen (βουλευτής της περιφέρειας Jordan του Μπρίσμπαν) όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η εφημερίδα μας, είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της να αναλάβει το υπουργείο Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων.

Σε μία από τις πρώτες τις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της στο Facebook, μετά την ορκωμοσία της, άλλωστε ανέφερε:

«Ο τρόπος με τον οποίο φροντίζουμε τους πιο ευάλωτους στην κοινότητά μας δείχνει το Κουίνσλαντ που θέλουμε να είμαστε. Είτε πρόκειται για τα παιδιά που φροντίζουμε, είτε για το 1 εκατομμύριο κατοίκους της Πολιτείας που ζουν με αναπηρία, είτε για τους ηλικιωμένους μας, οι οποίοι έχουν και συνεχίζουν να συνεισφέρουν σημαντικά στην Πολιτεία μας.

Είναι μεγάλη μου τιμή να μου ζητηθεί από τον πρωθυπουργό Steven Miles να είμαι η νέα υπουργός για την ασφάλεια των παιδιών και ο υπουργός για τους ηλικιωμένους και τις υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία και να εκπροσωπήσω τα συμφέροντά τους στην κυβέρνηση του Κουίνσλαντ.

Ως κόρη μεταναστών, είμαι επίσης ενθουσιασμένη που είμαι η νέα υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων και θέλω να διασφαλίσω ότι όλοι οι κάτοικοι του Κουίνσλαντ που προέρχονται από πολιτισμικά και γλωσσικά διαφορετικά υπόβαθρα μπορούν να συνεισφέρουν πλήρως στην οικονομία και την κοινότητά μας.

Πιστεύω πραγματικά ότι το Κουίνσλαντ είναι στα καλύτερά του όταν είναι ενωμένο, αρμονικό και χωρίς αποκλεισμούς».

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά μαζί τους για τα θέματα που αφορούν την κοινότητά μας. Ελάφρυνση του κόστους διαβίωσης, περισσότερες θέσεις εργασίας, υποδομές και στέγαση, διατήρηση της ασφάλειας των ανθρώπων και διασφάλιση ότι παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας για όλους».

«Είναι μεγάλη μου τιμή να με συμπεριλάβουν ως υπουργό στην κυβέρνηση Miles και θα εργαστώ πολύ σκληρά για τους πολίτες του Κουίνσλαντ».

Ο κ. Miles μετά την ορκωμοσία του ως 40ος πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ και της κυβέρνησής του τη Δευτέρα δήλωσε: «Θέλω οι κάτοικοι του Κουίνσλαντ να γνωρίζουν ότι κάθε μέλος της κυβέρνησής μου είναι στο πλευρό τους και θα εργάζεται μέρα και νύχτα για να προσφέρει ένα καλύτερο Κουίνσλαντ».

«Οι Υπουργοί μου γνωρίζουν τι είναι σημαντικό για μένα και τι είναι σημαντικό για τους κατοίκους του Κουίνσλαντ – η ελάφρυνση των πιέσεων του κόστους ζωής, η παροχή καλύτερης υγειονομικής περίθαλψης και στέγασης και η ασφάλεια των κοινοτήτων μας».

«Με τα νέα πρόσωπα έρχονται νέες ιδέες, που είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε καθώς μπαίνουμε στο νέο έτος».

«Θέλω να ευχαριστήσω τους νέους υπουργούς Nikki, Bart, Lance, Charis και Michael για την υποδοχή των νέων τους αρμοδιοτήτων. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα είναι αποτελεσματικοί ηγέτες.

«Η ομάδα μου θα πιάσει δουλειά για να ενώσει τη σπουδαία Πολιτεία μας και να προσφέρει αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τους κατοίκους του Κουίνσλαντ».

 

 

Facebook Comments

Comments are closed.