“Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ”: Από τις 8 Νοεμβρίου στο Θέατρο Rex

ευαγγελισμός - μούσικαλ

Η Ελένη Κοκκίδου, η Μαρία Διακοπαναγιώτου,  ο Χρήστος Λούλης, η Κατερίνα Παπουτσάκη, η Έλλη Πασπαλά, η Νατάσσα Μποφίλιου και άλλοι ταλαντούχοι ηθοποιοί και τραγουδιστές θα συμμετέχουν από τις 8 Νοεμβρίου στο πρωτότυπο μουσικοθεατρικό εγχείρημα, “Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ”, που συνυπογράφει ο Άγγελος Τριανταφύλλου (σκηνοθεσία, μουσική), με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο (σκηνοθεσία) και τον Γιάννη Αστερή (λιμπρέτο), και ανεβαίνει στο Θέατρο Rex-Σκηνή “Μαρίκα Κοτοπούλη”. 

Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ

Ο “Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ” είναι μια παράσταση για τον χρόνο και την αγάπη. Οι τρεις καλλιτέχνες δημιουργούν ένα σουρεαλιστικό ανοίκειο σύμπαν φτιαγμένο με υλικά φθαρτά. Ένα σύμπαν ανυπόφορα οικείο και την ίδια στιγμή παράδοξα ανοίκειο, αυτό ενός νοσοκομείου. Οι ‘κάτοικοί’ του, γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και συνοδοί, τραγουδούν για όσους έχουν ήδη φύγει, αλλά και για όσους επιθυμούν να αποχαιρετήσουν. Η κατάλυση του Θανάτου δεν θα φέρει τον Ευ-αγγελισμό. Το καλό άγγελμα θα έρθει μόνο όταν ο Θάνατος ελευθερωθεί από το χάδι μιας γυναίκας… γιατί “ο κύκλος της ζωής είναι φτιαγμένος με σοφία. Ο κύκλος της ζωής οφείλει να ολοκληρωθεί”, όπως επισημαίνουν οι σκηνοθέτες της παράστασης.
Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ

Οι δημιουργοί κοιτάζουν με λοξή ματιά πρακτικές και τεχνικές του μιούζικαλ, διευρύνοντας τα όρια και προεκτείνοντας τις προοπτικές του. Ένας σπουδαίος θίασος είκοσι ενός ερμηνευτών συμμετέχουν σε μια μουσική παράσταση εγκώμιο στη ζωή, που λόγω της αναπόφευκτης περατότητάς της, είναι τόσο γοητευτική και πολύτιμη. Η πρωτότυπη μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου και τα τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά επί σκηνής από καταξιωμένους μουσικούς και τραγουδιστές/στριες συνθέτουν μια πολυφωνική μουσική αφήγηση σε ένα θέαμα που ο θάνατος δεν είναι το τέλος αλλά μια αφετηρία αναγέννησης.
Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Απόστολος Παύλου, ο διευθυντής της Πρώτης Παθολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, με τη συνεργασία γιατρών και νοσηλευτών, αιχμαλωτίζουν τον Θάνατο. Αυτή η αναπάντεχη νίκη της ζωής, θα πυροδοτήσει μια σειρά αλλόκοτων γεγονότων που ξεφεύγουν από τα όρια της κοινής λογικής: τα παράθυρα τραγουδούν, τα ιατρικά γάντια γεμίζουν άγνωστους μύκητες, τα
ασανσέρ δεν λειτουργούν, ενώ φαίνεται να μην έχουν καμία βλάβη. Ασθενείς συνέρχονται,
ενώ οι θάλαμοι και οι διάδρομοι πλημμυρίζουν από μουσική. Ώσπου όλοι συνειδητοποιούν
την απόλυτη ματαιότητα του εγχειρήματός τους.

Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ

Τα σκηνικά είναι της Εύας Μανιδάκη, τα κοστούμια του Άγγελου Μέντη, η κίνηση της Αμάλια Μπένετ και οι φωτισμοί του Νίκου Βλασόπουλου.

Φωτογραφίες: Χρήστος Συμεωνίδης

Facebook Comments

Comments are closed.