Αδειάζει το ΟΑΚΑ λόγω προβλημάτων στο στέγαστρο Καλατράβα

ΟΑΚΑ

Αδειάζει το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ), μετά την ανακοίνωση για αναστολή όλων των δραστηριοτήτων λόγω προβλημάτων στο στέγαστρο Καλατράβα.
Σήμερα, Σάββατο 30/9/23, από νωρίς το πρωί, φορτηγά και αυτοκίνητα ομάδων μεταφέρουν αθλητικό εξοπλισμό που υπήρχε στο γήπεδο.

Η εικόνα και στον προαύλιο χώρο του ΟΑΚΑ είναι εντελώς διαφορετική σήμερα σε σύγκριση με άλλες ημέρες δεδομένου ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που πήγαιναν στο σημείο για περπάτημα ή τρέξιμο.

Μιλώντας στο OPEN ο καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Κωνσταντίνος Σπυράκος, τόνισε ότι «η συνήθης τακτική σε τέτοια έργα είναι να γίνεται συνεχής παρακολούθηση και μάλιστα με βάση συγκεκριμένη διαδικασία. Η πρακτική λέει ότι γίνεται έλεγχος με διάφορες μεθόδους και μάλιστα υπάρχει τεχνολογία με την οποία μπορείς να εντοπίσεις πού υπάρχει πρόβλημα και το μέγεθός του. 

ΟΑΚΑ: Αδειάζει το γήπεδο - «Οι φθορές και οι ελλείψεις δεν έχουν  φροντιστεί» λέει καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών | Έθνος

Με αυτόν τον τρόπο παρεμβαίνεις προτού επιδεινωθεί και το επισκευάζεις. Γιατί αν δεν παρέμβεις άμεσα και το αφήσεις, με την πάροδο του χρόνου υπάρχει και μεγαλύτερη επιδείνωση και μεγαλύτερο κόστος».

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στο ΟΑΚΑ και πρέπει να παρέμβουμε ώστε να είναι ασφαλής η χρήση του κτιρίου. Οπωσδήποτε το κόστος για την τοποθέτηση οργάνων παρακολούθησης είναι πολλαπλάσια μικρότερο αν δεν φροντίσεις να παρέμβεις έγκαιρα στα προβλήματα που διαπιστώνονται».

 

Facebook Comments

Comments are closed.