Ντόρα Βυζοβίτου: Μαζί, να πάμε την Αθήνα πιο πάνω!

Ντόρα Βυζοβίτου
Η Ντόρα Βυζοβίτου είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, «Αθήνα Ψηλά». 
Για όλους όσους από την Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού την γνωρίζουμε, η Ντόρα Βυζοβίτου είναι ένας δικός μας άνθρωπος, αλλά κυρίως είναι μία δημιουργική και δυναμική γυναίκα, που μένει στο κέντρο της πόλης και το γνωρίζει και το αγαπά και έχει όλην εμπειρία, τη γνώση και τη θέληση να συμβάλλει στη βελτίωση και την εξέλιξή του. 
Ως πολίτης που ζει την πόλη μας στην καθημερινότητά της, η Ντόρα Βυζοβίτου ξέρει “πού πονάει” η Αθήνα μας και πώς θα είναι και πάλι ψηλά. Η Ντόρα είναι πρόθυμη να γίνει αρωγός σε κάθε σημαντική προσπάθεια και δημιουργικό έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των Αθηναίων πολιτών.
Εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν να συμμετέχει στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, η ίδια δηλώνει:
«Όλοι μας έχουμε την ευθύνη να είμαστε συνεπείς δημότες. Όλοι μας έχουμε την ευθύνη να είμαστε συνεπείς ψηφοφόροι. Όμως, η εμπειρία δημιουργεί τις δικές της απαιτήσεις. Για να συνεισφέρω με την εμπειρία μου στην πολιτική, ανέλαβα την ευθύνη να είμαι και υποψήφια».
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Όπως, επίσης, αναφέρει, σε σημερινή της συνέντευξη στην εφημερίδα “Δημοκρατία”,  γεννήθηκε και μεγάλωσε «μέσα στην πολιτική». «Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου το σπίτι μας ήταν πάντα γεμάτο με ανθρώπους, πολιτικούς φίλους και αντιπάλους, που τους ένωνε το ίδιο πάθος της προσφοράς στον τόπο μας».

«Σ’ αυτές τις εκλογές, τις πρώτες που συμμετέχω από την πλευρά της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τον Κώστα Μπακογιάννη, ζητώ από τους συμπολίτες μου τον σταυρό τους γιατί ακριβώς πιστεύω ότι η εμπειρία μου στην πολιτική συμπληρώνει την εμπειρία μου ως δημότη της πόλης μας.

Όλη μου τη ζωή την πέρασα στο κέντρο της Αθήνας, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Γνωρίζω, όπως όλοι μας, πως η ζωή στην Αθήνα εξακολουθεί να έχει προβλήματα και προκλήσεις. Ομως ταυτόχρονα βλέπω πως η Αθήνα τα τελευταία χρόνια, με όλα τα στραβά κι ανάποδά της, αλλά με την ακαταμάχητη γοητεία της, μετά τη σκληρή περιπέτεια της κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας, αλλάζει πρόσωπο: γίνεται πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική, πιο πράσινη, πιο ανοιχτή.

Αυτή την Αθήνα, που αρχίζει ξανά να χαμογελά, αξίζει και χρειάζεται τις δυνάμεις, τις γνώσεις, την πείρα, το κέφι και τη διάθεση προσφοράς όλων μας. Ολοι μας, κάθε δημότης και κάτοικος της πόλης μας, μπορούμε να ανεβάσουμε την Αθήνα ψηλά. Με γνώμονα το πρόγραμμα και το έργο του Κώστα Μπακογιάννη, ο στόχος είναι ξεκάθαρος: Μαζί, να πάμε την Αθήνα πιο πάνω».

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Ποια είναι η Ντόρα Βυζοβίτου 

Η Ντόρα Βυζοβίτου, κόρη του αείμνηστου Χρίστου Βυζοβίτη, επί σειρά ετών βουλευτή της Νέα Δημοκρατίας στην Πέλλα, γεννήθηκε στην Έδεσσα, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα, ζώντας πάντα στο κέντρο της, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία ως βιβλιοθηκονόμος στη Βιβλιοθήκη του Κολλεγίου Αθηνών και στη συνέχεια στον Οργανισμό Ίδρυσης Παιδικών Βιβλιοθηκών, όπου οργάνωσε και διηύθυνε την ερευνητική βιβλιοθήκη του Κέντρου Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου. Ενδιαμέσως, ήταν υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων διαφόρων ελληνικών και διεθνών φεστιβάλ, μεμονωμένων καλλιτεχνών και καλλιτεχνικών ομάδων, ενώ το ερευνητικό της και συγγραφικό έργο συνέβαλε, μεταξύ άλλων, στην ανάδειξη των κόμιξ στην Ελλάδα και στην καταγραφή της ελληνικής pop culture.

Από το 1990 έως το 1993 υπηρέτησε στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο με καθήκοντα μορφωτικής ακολούθου. Το 1993 προσελήφθη στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, μέσω διαγωνισμού στον οποίο αρίστευσε.

Στην πολιτική εισήλθε κατόπιν πρόσκλησης του εμβληματικού Δημάρχου της Αθήνας, Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος, ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, την ενέταξε στο επιτελείο του. Όταν ο Κώστας Καραμανλής εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το 1997, η Ντόρα Βυζοβίτου ανέλαβε διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του κόμματος και του ιδίου.
Ακολουθώντας τον στο Μέγαρο Μαξίμου, η Ντόρα Βυζοβίτου εργάστηκε ως διευθύντρια Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων, αλλά και ως σύμβουλος επί των πολιτιστικών θεμάτων του πρωθυπουργού καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του.
Μετά τις εκλογές του 2009 και μέχρι σήμερα, η Ντόρα Βυζοβίτου παραμένει συνεργάτης και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού.

Κάτοχος πτυχίου Βιβλιοθηκονομίας και πτυχίου Ελληνικού Πολιτισμού, η Ντόρα Βυζοβίτου διαθέτει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (Ψυχολογία Μέσων, Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων), και μεταπτυχιακή εξειδίκευση από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων.

Είναι πρόεδρος του καλλιτεχνικού γνωμοδοτικού συμβουλίου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, εκλεγμένο ισόβιο μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Βουδούρη, και μέλος των επιτροπών «Μνήμη του Κόσμου» και «Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Είναι μόνιμος σύμβουλος του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης σε θέματα προώθησης και προβολής της Θράκης, ενώ είναι και μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού.

Facebook Comments

Comments are closed.