Πρόσκληση των μελών της ΕΑΕΤΕ σε Τακτική Γενική Συνέλευση 28 Ιουνίου 2023

Γενική Συνέλευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού, με απόφαση που ελήφθη στις 6 Ιουνίου 2023, σύμφωνα με το νόμο και τα άρθρα 11- 12 & 13 του καταστατικού της ΕΑΕΤΕ, συγκαλεί Γενική Συνέλευση των τακτικών μελών της Ένωσης, την Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 (1η σύγκληση), στις 18:00, στα γραφεία της Ένωσης (Αγίου Κωνσταντίνου 6, Αθήνα, 5ος όροφος).

Σύμφωνα με το άρθρο 12, παρ.4. του καταστατικού της Ένωσης: Κατά την πρώτη ημερομηνία σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης (14/6/23), απαιτείται η παρουσία του ενός δευτέρου (1/2), τουλάχιστον, των οικονομικά τακτοποιημένων τακτικών μελών. Αν δεν υπάρχει απαρτία κατά την πρώτη σύγκληση, συνέρχεται, χωρίς άλλη διατύπωση, επαναληπτική Γ.Σ., την ίδια μέρα και ώρα της επόμενης εβδομάδας (21/6/23), κατά την οποία απαιτείται η παρουσία, του ενός τετάρτου (1/4) τουλάχιστον, των οικονομικά τακτοποιημένων τακτικών μελών. Αν δεν υπάρξει απαρτία κατά τη δεύτερη σύγκληση, συνέρχεται τρίτη Γ.Σ., χωρίς άλλη διατύπωση, την ίδια μέρα και ώρα της επόμενης εβδομάδας (28/6/23) και με τα αυτά πάντοτε θέματα, κατά την οποία είναι αρκετός οποιοσδήποτε αριθμός παρόντων μελών.

Ως εκ τούτου, επαναληπτικές ημερομηνίες σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης είναι: 21η Ιουνίου 2023 και 28η Ιουνίου 2023, πάντα στις 18:00, στα γραφεία της Ένωσης (Αγίου Κωνσταντίνου 6, Αθήνα, 5ος όροφος).

Με βάση τα ανωτέρω περί απαρτίας και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών από τις 2 εκλογικές διαδικασίες που προκαλούν έκτακτες επαγγελματικές υποχρεώσεις στα μέλη της Ένωσης, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου 2023, στον ανωτέρω οριζόμενο τόπο και ώρα (στις 18:00, στα γραφεία της Ένωσης, Αγίου Κωνσταντίνου 6, Αθήνα, 5ος όροφος).

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

Θέμα Πρώτο: Απολογισμός διοικητικών πεπραγμένων και Οικονομικός Απολογισμός από τον Φεβρουάριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2023.

Θέμα Δεύτερο: Έγκριση προτάσεων Διοικητικού Συμβουλίου (η αναλυτική τους παρουσίαση θα γίνει στη ΓΣ):

Α) Δημιουργία πλατφόρμας επίλυσης ζητημάτων των Αποδήμων Ελλήνων.  Θα διερευνηθεί αρχικά σε συνεννόηση με κοινότητες της Ελληνικής Ομογένειας. Β)  Δημιουργία ομάδας φίλων, εθελοντών, υποστηρικτών και πρεσβευτών της ΕΑΕΤΕ, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, που θα συνδράμουν σε μελλοντικές συνέργειες, στους σκοπούς και τις διοργανώσεις της Ένωσης.

Γ) Δημιουργία αθλητικής ομάδας μελών και φίλων της ΕΑΕΤΕ για συμμετοχή σε δρομικούς ή άλλους αγώνες ή εν γένει αθλητικές διοργανώσεις, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Θέμα Τρίτο: Επαναδιατύπωση επί το ορθό: Επικύρωση της απόφασης του ΔΣ της συνεδρίασης του Απριλίου 2023 περί της έκπτωσης από το αξίωμα του ΓΓ, λόγω ενεργειών του που αντιτίθενται στα άρθρα 8 και 9 του καταστατικού της Ένωσης (όπου αναφέρεται σε αυτά να μην αντιστρατεύονται τα μέλη της Ένωσης τα συμφέροντά της, να μην συμπεριφέρονται αντίθετα από τους σκοπούς της, να μην αντιβαίνουν τον κώδικα δεοντολογίας) και διαγραφή του από τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΕΤΕ.

Δικαίωμα συμμετοχής στη ΓΣ της ΕΑΕΤΕ έχουν όλα τα τακτικά μέλη της Ένωσης που είναι οικονομικά ενήμερα.

Η πρόσκληση για τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της ΕΑΕΤΕ στο διαδίκτυο (www.eaete.gr), από 7 Ιουνίου 2023 έως και 28 Ιουνίου 2023. Το ίδιο και στη σελίδα της Ένωσης στο facebook, ενώ, προς διευκόλυνση της ενημέρωσης των μελών σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν και στις άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της Ένωσης, στο instagram και στο twitter.

Όλα τα τακτικά μέλη της Ένωσης θα ενημερωθούν για τη Γενική Συνέλευση της 28ης Ιουνίου 2023, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και, στην περίπτωση που δεν έχουν mail, τηλεφωνικώς.

ΥΓ: Η πρόσκληση θα σταλεί στα μέλη της Ένωσης από την ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected], αλλά και από την ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΑΕΤΕ: [email protected].

Facebook Comments

Comments are closed.