Στην Αθήνα η 2η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τη Διαχείριση των Συνόρων

2η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τη Διαχείριση των Συνόρων

Στην Αθήνα, το διήμερο 23-24 Φεβρουαρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί η 2η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τη Διαχείριση των Συνόρων (2nd European Conference on Border Management).

Στη Διάσκεψη, θα συμμετέχουν υπουργοί και υφυπουργοί κρατών μελών της ΕΕ και χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, Ευρωπαίοι επίτροποι και επικεφαλής Ευρωπαϊκών Οργανισμών, όπως του Frontex και της Europol.

Οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με μέτρα, εργαλεία και συναφείς δυνατότητες και πολιτικές, μεταξύ των οποίων και αυτής των επιστροφών και της αντιμετώπισης των υπαρχόντων και μελλοντικών προκλήσεων στη διαχείριση των συνόρων της ΕΕ.

Την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, θα κηρύξει, κατά το δείπνο εργασίας, την έναρξη της Διάσκεψης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, κατά τη συνάντηση εργασίας των συμμετεχόντων στη Διάσκεψη, χαιρετισμό θα απευθύνει η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, κα. Ylva Johansson.

Οι εκπρόσωποι των διοργανωτριών χωρών της Διάσκεψης (Ελλάδα, Αυστρία, Λιθουανία, Πολωνία) θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου. Θα υπάρχει διερμηνεία σε Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ελληνικά, Ισπανικά και Ιταλικά.

Η Διάσκεψη πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση των Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργασίες της Διάσκεψης, το δείπνο και η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθούν εντός των εγκαταστάσεων του «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», αλλά σε διαφορετικές αίθουσες.

Facebook Comments

Comments are closed.