Στην Ελλάδα 330 παιδιά νοσούν από καρκίνο κάθε χρόνο

paidikos-karkinos

▪ 35.000 παιδιά στην Ευρώπη νοσούν από καρκίνο κάθε χρόνο

▪ 330 παιδιά στην Ελλάδα νοσούν από καρκίνο κάθε χρόνο

▪ 4 στα 5 παιδιά γίνονται καλά

▪ 2 στους 3 survivors αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα ιατρικής φύσεως στην πορεία της ζωής τους

▪ Η συχνότητα νόσησης είναι 14 στα 100.000 παιδιά

▪ Σήμερα στην Ευρώπη υπάρχουν 500.000 survivors

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας (15 Φεβρουαρίου) είναι μέρα αγάπης στα παιδιά που αντιμετωπίζουν τώρα τον καρκίνο και μέρα τιμής στη γενναιότητα και το κουράγιο των παιδιών που έχουν αποθεραπευθεί και των παιδιών που δεν είναι πια κοντά μας.

Η Φλόγα στηρίζει τους μικρούς ογκολογικούς ασθενείς και τη δημόσια υγεία

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα» σε ενημερωτική εκδήλωση, αναφέρθηκε στις θεραπευτικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας οι οποίες είναι διαθέσιμες και στη χώρα μας.

«Ο στόχος μας είναι να φέρουμε την Ευρώπη στη χώρα μας αντί να πηγαίνουμε εμείς σε αυτήν για καλύτερη φροντίδα. Βασική επιδίωξή μας είναι η δυνατότητα πρόσβασης σε προηγμένες θεραπείες και η λήψη αποφάσεων για τη θεραπεία των παιδιών μας από διεθνείς συνεργατικές ομάδες, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουμε στο εξωτερικό για μια δεύτερη γνώμη», επεσήμανε η κα Μαρία Τρυφωνίδη, Πρόεδρος της Φλόγας.

«Γι’ αυτό χρηματοδοτούμε τη συμμετοχή των γιατρών μας στη διαμόρφωση και διενέργεια των διεθνών πρωτοκόλλων θεραπείας. Έτσι αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες για πλήρη ίαση των παιδιών με τη λιγότερη δυνατή τοξικότητα και τις λιγότερες παρενέργειες στο μέλλον.

Η συμμετοχή αυτή των γιατρών μας της δημόσιας υγείας στη χάραξη των διεθνών πρωτοκόλλων θεραπείας, σημαίνει ότι κάθε παιδί από τη στιγμή που θα μπει σε ογκολογικό τμήμα σε όλη τη χώρα θα έχει προσωπικό πρωτόκολλο θεραπείας προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες προσωπικές του ανάγκες.

Η προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα έπεσε στο κενό. Αυτό όμως δεν μας σταμάτησε. Εμείς συνεχίζουμε με τη βοήθεια των χιλιάδων υποστηρικτών και φίλων μας», εξήγησε η κα Τρυφωνίδη.

Για τις νεότερες εξελίξεις της ιατρικής στην αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας μίλησε η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ), κα Σοφία Πολυχρονοπούλου, Συντονίστρια Διευθύντρια του Τμήματος Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΤΑΟ) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».
Αναφέρθηκε σε νέες θεραπευτικές μεθόδους και στη βελτίωση των ποσοστών επιβίωσης, και όπως δήλωσε: «Η επιστημονική κοινότητα γενικότερα, και οι Έλληνες επιστήμονες ειδικότερα, έχουμε και τη γνώση αλλά και τα όπλα για τις μάχες που δίνουμε για την αύξηση των ποσοστών ίασης των παιδιών μας, με παράλληλη έμφαση στην υψηλού επιπέδου ποιότητα ζωής τους».

Η δράση της Φλόγας στην Ευρώπη

Στο θέμα αυτό, αναφέρθηκε η κα Γεωργία Κόκκινου, Αντιπρόεδρος της Φλόγας, η οποία μίλησε για τη δράση της Φλόγας στην Ευρώπη. Ενημέρωσε σχετικά με τη συνεργασία της Φλόγας με άλλους φορείς και συλλόγους, μέσα από την Childhood Cancer International και τους επιδιωκόμενους στόχους, ενώ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα έργα που συμμετέχει η Φλόγα. Όπως τόνισε «Οι εκπρόσωποι των ασθενών δικαιούμαστε και πρέπει να έχουμε ισότιμο ρόλο και συμμετοχή σε οποιανδήποτε σχεδιασμό μας αφορά».

Facebook Comments

Comments are closed.