Ποιο ελληνικό νησί επιλέγουν οι τουρίστες

Ζάκυνθος

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την πορεία του τουρισμού στη Ζάκυνθο για τη νέα τουριστική περίοδο, ενώ δεν είναι λίγα τα καταλύματα στο νησί που ήδη έχουν σημαντική πληρότητα για το καλοκαίρι του 2023.

Για τους επαγγελματίες του τουρισμού, έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα η έναρξη της φετινής χρονιάς, με τις προετοιμασίες να είναι πυρετώδες καθώς τα πρώτα μεγάλα ξενοδοχεία στο νησί αναμένεται να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου.

Νησιά / Ζάκυνθος, NaturaGraeca
 Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα σοβαρά προβλήματα, που μπορεί να επηρεάσουν τον τουρισμό και προκαλούν ανησυχία στους επιχειρηματίες του κλάδου. Οι συνεχείς απειλές από την Τουρκία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η τεράστια και συνεχής αύξηση των τιμών σε βασικά είδη για την λειτουργία των ξενοδοχείων, αλλά και η δύσκολη εύρεση προσωπικού για να στελεχωθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις, αποτελούν αγκάθι για τον τουριστικό κλάδο.
9 λόγοι για να αγαπήσεις τη Ζάκυνθο | Discover Greece

«Οι κρατήσεις τους πρώτους μήνες του χρόνου μέχρι τώρα πάνε καλά, αν και το διεθνές περιβάλλον είναι αμφίβολο. Η ροή των κρατήσεων από όλες τις χώρες είναι καλή και προς το παρόν μπορούμε να αισιοδοξούμε» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιπποπολίτης, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι «από τη μία φοβόμαστε τις διεθνείς συγκυρίες και ότι βιώνουμε, αλλά οι κρατήσεις μας αντέχουν και φαίνεται πως θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι».

Ζάκυνθος: Η επένδυση του εμίρη, οι πιέσεις Αδ. Γεωργιάδη και ο δήμαρχος

«Υπάρχει ένα κοκτέιλ σοβαρών προβλημάτων, π.χ. Τουρκία, Ουκρανία και η άνοδος των τιμών αλλά όλα αυτά δεν σημαίνουν πως ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από ταξίδια και διακοπές. Υπάρχει αυτή η ανάγκη και προσπαθούν να περιορίσουν τα έξοδα για να μπορέσουν να ταξιδέψουν. Παλιά λέγαμε ότι το πιο βασικό είναι η τροφή και τώρα θεωρείται εξίσου σημαντικό να πάει κάποιος διακοπές. Η Ελλάδα και η Ζάκυνθος εδώ πηγαίνουν καλά. Μας σκέφτονται σαν ένα προορισμό φιλικό και όμορφο. Η χρονιά θα είναι εξίσου καλή με την περσινή».

Ο κ. Φιλιπποπολίτης αναφέρθηκε στη ζήτηση τουριστικών καταλυμάτων για την νέα χρονιά αναφέροντας ότι «κάποια από τα καλά καταλύματα έχουν γεμίσει για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους αλλά έχουμε δυνατότητα ακόμα γιατί ορισμένα καταλύματα δεν πούλησαν τόσο καλά όσο κάποια άλλα. Δεν υπάρχει θέμα διαθεσιμότητας κι αν θέλει κάποιος να βρει ένα καλό κατάλυμα σε λογική τιμή μπορεί να το βρει. Πολλά από αυτά έχουν πρόσφατα ανακαινιστεί ενώ έχουν χτιστεί και πολλές βίλες».

Ζάκυνθος: Αίρεται το μίνι lockdown - CRETA24

Τέλος όσον αφορά τα οικονομικά πακέτα που προσφέρουν οι εταιρείες στους τουρίστες για να ταξιδέψουν στο νησί ο κ. Φιλιπποπολίτης είπε ότι «τα πακέτα έχουν ανέβει περίπου 30% από πέρυσι και αυτό γιατί τα καταλύματα δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν. Τα αεροπορικά εισιτήρια έχουν ανέβει πολύ όπως και όλα τα έξοδα».

Facebook Comments

Comments are closed.