38 καλλιτέχνες παρουσιάζουν και φέτος τα έργα τους στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην 8η ετήσια ομαδική έκθεση ψηφιδωτού, που δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να απολαύσει την ψηφιδωτή έκφραση του σήμερα σε μια ποικιλία εμπνεύσεων, χρώματος, υλικών και τεχνικών.
Η θεματολογία ανεξάντλητη, όσο και τα μέσα: Πειραματισμοί, αφαίρεση, συμβολισμοί, εμπνεύσεις από ζωγραφικά έργα, διάσημες υπογραφές και προσωπικότητες, μηνύματα και λόγια από ψηφίδες, ιστορίες ανθρώπων, ρομαντισμός, νοσταλγία, λεπτομέρειες αρχαίων ψηφιδωτών που εστιάζουν στην ομορφιά του πρωτότυπου. Η γη, η θάλασσα, η φύση, το ξύλο που μιμείται την πέτρα, η πέτρα που αντιγράφει το ξύλο, το μέταλλο, μικτές τεχνικές, απρόσμενες μείξεις υλικών.
38 αυθύπαρκτα έργα με κοινό παρονομαστή τη γοητεία που δημιουργεί το ταίριασμα της ψηφίδας, η γραμμή, η ροή της που οδηγεί το χέρι του καλλιτέχνη να διηγηθεί το όραμά του.
Η διάρκεια της έκθεσης είναι από 1 έως 15 Φεβρουαρίου 2023 και είσοδο ελεύθερη. Ώρες επισκέψεων: Δευτέρα έως και Κυριακή 18.00’-22.00’
Συμμετέχουν:
Απόστολος Ανδριτσάκης, Βασίλης Βάμβουκας, Ελευθερία Γαλανοπούλου, Δέσποινα Γεωργιάδη-Θεσσαλονικέως, Μαίρη Γιαννακοπούλου-Χρήστου, Eυαγγελία Γλύκου, Σοφία Γούναρη, Κική Γρίβα, Χριστίνα Δεσινιώτη, Μαριάννα Δώριζα, Θέμης Ζούζουλας, Παρασκευή Ζούτσου, Χαρούλα Καββαδία, Αγγελική Καπιωτά, Μαρίνα-Θάλεια Κασίμη, Μαρία Κελεσίδου, Ελευθερία Κεντρωτή, Ελένη Κεχαγιόγλου, Άρτεμις Κλίτση, Μαρία Νεκταρία Κοκάρα, Κατερίνα Π. Κοντογιώργη, Καλλιόπη Λάκκα, Μικέλης Μαρκίδης, Aλέξανδρος Μπασαντής, Γεράσιμος Μπούρας Βαλλιανάτος, Λυδία Νακοπούλου, Λουκία Ορφανού, Δημήτρης Παναής, Καίτη Παπαδοπούλου, Αγλαΐα Πειθή, Αντώνης Πλατής, Αλίκη (Αγγελική) Ρήγου, Μάγδα Ρουμελιώτη, Βάσω Σπανού, Νίκος Τόλης, Μίκα Φούτη, Στέλλα Χατζηκυριάκου-Πλατή, Ralitza Vladimirova.
*Με την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Συγχρόνων Ψηφοθετών AIMC (Associazione Internazionale Mosaicisti Contemporanei, Ravenna, Italia)
Τηλ. επικοινωνίας: 2105201634, email:[email protected]
Οργάνωση έκθεσης: ΨΗΦΙΔΩΝ Γνώσις www.mosaicart.gr
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Ο Μιχάλης Κακογιάννης συνέστησε το κοινωφελές «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» στα τέλη του 2003, επιθυμώντας να δημιουργήσει έναν φορέα πολιτισμού που θα διαθέτει σύγχρονα μέσα, καινοτόμες ιδέες, αλλά και καλλιτεχνική άποψη αντιπροσωπευτική της σχέσης του ίδιου με την Τέχνη.
Σκοπός
Σκοπός του Ιδρύματος είναι η μελέτη, υποστήριξη και διάδοση των τεχνών του θεάτρου και του κινηματογράφου κάθε εποχής, καθώς και η καταγραφή και η διαφύλαξη των δημιουργημάτων των τεχνών αυτών. Η ενίσχυση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου με πρωτοβουλίες και προτάσεις, καθώς και η προώθηση και ενίσχυση της ευρωπαϊκής κουλτούρας και της πολιτισμικής ένωσης των λαών της Ευρώπης.