Η Ελλάδα είναι και πρέπει να χαρακτηριστεί ως χώρα Ευεξίας

1ο Υβριδικό Παγκόσμιο Φόρουμ Οικονομίας Ευεξίας

Η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί χώρα Ευεξίας, σύμφωνα και με τους διεθνείς παρατηρητές και εμπειρογνώμονες, που αξιολόγησαν την πορεία των πρωτοβουλιών που ελήφθησαν για τη χώρα από το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ.

Τους λόγους και τους παράγοντες που, παρόλα αυτά, η Ελλάδα δεν έχει λάβει ακόμη την ταυτότητα της «χώρας Wellness», συζήτησαν οι κορυφαίοι διεθνώς εμπειρογνώμονες και διαμορφωτές της παγκόσμιας κοινής γνώμης στον τομέα του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας, που προσεκλήθησαν από την ΕΛΙΤΟΥΡ, στο 1ο Υβριδικό Παγκόσμιο Φόρουμ Οικονομίας Ευεξίας «Από την Ευκαιρία σε μια Επιτυχή Ανάπτυξη – Η Ελληνική Περίπτωση».

Ο Προέδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ, Περιφερειάρχης Αττικής και Προέδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι η ανάδειξη της Ελλάδας, ως Προορισμού Ευεξίας και Υγείας, οφείλει και δικαιούται να είναι αντάξια προς την κορυφαία δημοτικότητα της χώρας στο παγκόσμιο τουριστικό κοινό, και έθεσε το ερώτημα γιατί η Ελλάδα δεν έχει ενταχθεί ακόμη στους Παγκόσμιους χάρτες Τουρισμού Ευεξίας και Υγείας. 

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της ΕΛΙΤΟΥΡ για εξωστρέφεια και τις συνέργειες που έχουν δρομολογηθεί σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, για προβολή των πακέτων, υπηρεσιών, και προορισμών Τουρισμού Υγείας της χώρας στο παγκόσμιο κοινό.

850 ιαματικές πηγές – Ο θερμαλιστικός πλούτος της Ελλάδας

Ο πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ έκανε ειδική αναφορά στο θερμαλιστικό πλούτο της Ελλάδας, τις 850 ιαματικές πηγές που βρίσκονται ανά την επικράτεια, ως ένα ιδιαίτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, με δεδομένο ότι διεθνώς οι θερμές πηγές και οι αρχαίες λουτροπόλεις  αποτελούν ισχυρό κίνητρο προσέλκυσης ταξιδιωτών στους προορισμούς ευεξίας. Ο κύριος Πατούλης έδωσε έμφαση στη συνέργεια της ΕΛΙΤΟΥΡ με την Enterprise Greece, ως Εθνικό Διαμεσολαβητικό Εταίρο για τη δικτύωση των ελληνικών και ξένων φορέων, που επιθυμούν να συ στρατευτούν σε κοινές επιχειρηματικές δράσεις, για την ανάπτυξη δομών φιλοξενίας που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας και ευεξίας.

«Η Ελλάδα ήταν ο πρώτος τόπος της γης που η Ευεξία περιεγράφηκε επιστημονικά από την αρχαιότητα ως η καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση σώματος και πνεύματος που μπορεί ο άνθρωπος να αποκτήσει και να διατηρήσει, κατά τον Ιπποκράτη. Διεκδικούμε, λοιπόν σήμερα, ως Ελλάδα, την ταυτότητα  της “αυθεντικότητας” της εμπειρίας της Ευεξίας. Μια και οι πρώτοι Προορισμοί Τουρισμού Υγείας της Δύσης, τα πρώτα spa του κόσμου, ήταν οι Ιαματικές πηγές της αρχαίας Ελλάδας: τα Ασκληπιεία, που θεράπευαν Ολιστικά, Ψυχή, Πνεύμα και Σώμα, κύριες προσεγγίσεις της σύγχρονης επιστήμης της Ευεξίας» επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ στην ομιλία του.

Το 1ο Υβριδικό Παγκόσμιο Φόρουμ Οικονομίας Ευεξίας «Από την Ευκαιρία σε μια  Επιτυχή Ανάπτυξη – Η Ελληνική Περίπτωση» - Insurance Forum

Στην ανάδειξη της «γνησιότητας» της έννοιας Ευεξίας ως μακράς παράδοσης στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την Μεσογειακή διατροφή και τον ιστορικό πλούτο της χώρας που γέννησε την Ιατρική Επιστήμη, συμφώνησαν οι διεθνείς ομιλητές , ως προς την χάραξη στρατηγικής εξωστρέφειας για την προσέλκυση ταξιδιωτών Ευεξίας.

Η Susie Ellis, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ευεξίας, συμφώνησε με τον Προέδρο της ΕΛΙΤΟΥΡ, κ. Πατούλη, για την ταυτότητα της «αυθεντικότητας» της Ελληνικής Ευεξίας, στην οποία η ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού Ευεξίας μπορεί να επενδύσει. Και πρότεινε να ενταχθεί η Ελλάδα στην Παγκόσμια Γεωγραφία της Ευεξίας.
«Οι έννοιες της Ευφορίας, της Ευδαιμονίας, της Ολιστικής Θεραπείας, που χρησιμοποιούνται αυτούσια ελληνικές στο παγκόσμιο λεξικό Ευεξίας», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Ellis
, «όπως και ο Ιπποκράτης και οι αρχαίες λουτροπόλεις είναι κλειδιά για την προσέλκυση του παγκόσμιου ταξιδιωτικού κοινού Υγείας και Ευεξίας».   

«Στην Ελλάδα, την χώρα του Ευ Ζην, ο ιατρικός κόσμος αντιλήφθηκε πρώτος, την τεράστια δυναμική, που κουβαλά στο DNA του ο τομέας της Υγείας στην Ελλάδα. Και εδώ, αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον κ. Πατούλη, καθώς και σε πολλούς από εσάς. Σε αυτή την προσπάθεια, που επιτελείται αυτή τη στιγμή, ο ΕΟΤ λειτουργεί και θα λειτουργεί ως ένας δυνατός επικοινωνιακός δίαυλος προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού Υγείας και Ευεξίας προς τις διεθνείς αγορές» δήλωσε η Γενική Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου στην τοποθέτησή της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της ΕΛΙΤΟΥΡ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης υπό την αιγίδα του Enterprise Greeceτου υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Αττικής και ανέδειξε τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από τον επενδυτικό χώρο. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κυρία Andreea Moraru, Περιφερειακή Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Μεταξύ των παγκοσμίου φήμης ομιλητών ήταν ο  Keith Pollard Διευθυντής του International Medical Travel Journal (IMTJ) και σύμβουλος της LaingBuisson, ο Laszlo Puczkó Στρατηγικός αναλυτής και Μέντορας Φιλοξενίας, Ψυχαγωγίας και Αναψυχής, Υγείας, Ιατρικής, Ευεξίας, η Anna Bjurstam μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Συνόδου Ευεξίας, Στρατηγική Αναλύτρια και Συμβουλος Six Senses and Raison d’Etre,, ο Prem Jagyasi, βραβευμένος από τους  Times , Εxpert στον Ιατρικό Τουρισμό, τα Θέρετρα Ευεξίας και την Παγκόσμια Υγεία,  και αρκετοί άλλοι.

Από την πλευρά της Ελλάδας συμμετείχε ως ομιλήτρια επίσης η Γενική Διευθύντρια του ΣΕΤΕ Μαρία Γκάτσου, ως ομιλητής ο Μαρίνος Γιαννόπουλος, CEO της Enterprise Greece, και, ως συντονιστής, ο διεθνούς καριέρας  Νίκος Κουρεμένος Σύμβουλος Ευεξίας Raison d’Etre Global Spa Consultancy.

Από πλευράς της ΕΛΙΤΟΥΡ, μίλησαν ο Κωνσταντίνος Πάντος, Ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής της κλινικής Γένεσις Αθηνών, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, και ο Κωνσταντίνος Κουσκούκης,  Kαθηγητής Δερματολογίας και Πρόεδρος της Ιπποκράτειας Aκαδημίας Iαματικής Iατρικής και της Παγκόσμιας Aκαδημίας Kινέζικης και Συμπληρωματικής Iατρικής.

Το συνέδριο είναι διαθέσιμο να το παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος στον ισότοπο  https://wellnesseconomyforum.welcometravel.gr/  

Ρούλας Σκουρογιάννη

Facebook Comments

Comments are closed.