Άμεσα σε λειτουργία 106 δομές Ψυχικής Υγείας χρηματοδοτούμενες από το Ταμείο Ανάκαμψης

ψυχική υγεία

Τη δημιουργία κα λειτουργία τους επόμενους μήνες 106 δομών Ψυχικής Υγείας, ανακοίνωσε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, καθώς σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, θα χρηματοδοτηθούν με 55 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και οι διαδικασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Όπως ανέφερε η κα Ράπτη, έχουν ολοκληρωθεί 66 διαγωνισμοί για ισάριθμες νέες δομές και ήδη έχουν αδειοδοτηθεί 54 νέες μονάδες (7 Μονάδες Έγκαιρης Παρέμβασης, 10 Κινητές Μονάδες, 21 Κέντρα Ημέρας και 15 Οικοτροφεία και Ξενώνες). 

Συνολικά Ψυχικής Υγείας που πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία το προσεχές διάστημα είναι:

  • 12 οικοτροφεία και ένας ξενώνας για ενηλίκους με σοβαρές ψυχικές διαταραχές.
  • 8 μονάδες έγκαιρης παρέμβασης στην ψύχωση.
  • Κέντρα Ημέρας Ενηλίκων, στα οποία περιλαμβάνονται 6 Κέντρα Ημέρας και 5 Κινητές Μονάδες Υποστήριξης, 4 Κέντρα Ημέρας για υποστήριξη εργαζομένων και 2 Κέντρα Ημέρας για στήριξη της οικογένειας.
  • Για παιδιά και εφήβους δημιουργούνται 6 Κέντρα Ημέρας και μία Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας.

Από τα παραπάνω, 2 Κέντρα Ημέρας αφορούν Διατροφικές Διαταραχές, 2 Κέντρα Ημέρας για κακοποιημένα παιδιά και 1 Κέντρο Ημέρας για παιδιά και εφήβους με νεοπλασματικές ασθένειες και 3 ξενώνες παραβατικών εφήβων.

  • Για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, 8 οικοτροφεία, 6 Κέντρα Ημέρας και 4 Κινητές Μονάδες για την υποστήριξη ασθενών, συγγενών και φροντιστών.

Facebook Comments

Comments are closed.