Αυστραλία: Ξεκίνησε σήμερα το Κύπελλο Ελληνικής Κοινότητας

Greek Community Cup

Με επιτυχία έγινε η έναρξη του Κυπέλλου της Ελληνικής Κοινότητας, σήμερα 15 Ιανουαρίου, στο Partridge Street Reserve στο Lalor, με τους πρώτους αγώνες του τουρνουά να διεξάγονται σε κλίμα ευγενούς άμιλλας.

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες μετά το χθεσινό κύμα καύσωνα, το τουρνουά ξεκίνησε με αντιπάλους το Group Two Heidelberg United FC και West Preston SC.

Το παιχνίδι κύλησε σε ευχάριστο κλίμα και έληξε ισόπαλο 1-1.
Ο Τζόναθον Τσάνγκας άνοιξε το σκορ για τη Γουέστ Πρέστον και ο Ταντιβανάσε Χόουβ ισοφάρισε για τους Μπέργκερς.

Ο δεύτερος αγώνας ξεκίνησε στις 3 μ.μ. και παρουσίασε τη γηπεδούχο ομάδα Mill Park SC που αντιμετωπίζει τους αντιπάλους της στο Group 3 Oakleigh Cannons.

Σε ένα διασκεδαστικό και ανταγωνιστικό παιχνίδι, η Mill Park βγήκε νίκητρια με 2-1. Ο Μάθιου Ογκάνα άνοιξε το σκορ για τη Mill Park στο 12ο λεπτό και ο Ρόι Γκρέγκορι του Oakleigh ισοφάρισε στο 26ο λεπτό. Ωστόσο, η Mill Park αξιοποίησε το πλεονέκτημα της έδρας και βγήκε μπροστά 6 λεπτά αργότερα, όταν ο Dean Joncevski σκόραρε και κατάφερε να κρατήσει τον Oakleigh για να διεκδικήσει τους βαθμούς.

Το Κύπελλο θα συνεχιστεί αυτήν την εβδομάδα, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 19:00, όταν η Altona East αντιμετωπίζει την East Kew και η Heidelberg προσπαθεί να κερδίσει την πρώτη της νίκη απέναντι στην πρωτοεμφανιζόμενη στο τουρνουά Malvern City.

Το Κύπελλο Ελληνικής Κοινότητας (Κύπελλο Ελλάδος) είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης με στόχο να συγκεντρώσει ομάδες ελληνικής καταγωγής και ταυτότητας στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Στο Κύπελλο θα συμμετέχουν ομάδες από διάφορα ανταγωνιστικά πρωταθλήματα τόσο στο ποδόσφαιρο ανδρών όσο και στο γυναικείο. Το Κύπελλο Ελληνικής Κοινότητας παρουσιάζεται από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης με την υποστήριξη της Αυστραλιανής Σχολής Ποδοσφαίρου. Το 2023, το Κύπελλο φιλοξενείται από το Mill Park Soccer Club, ξεκινώντας στις 15 Ιανουαρίου ενώ ο τελικός των ανδρών θα λάβει χώρα το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου.

 

Facebook Comments

Comments are closed.