Τα οφέλη της Φυσιοθεραπείας

φυσικοθεραπεία

Τι είναι Φυσικοθεραπεία

Η Φυσικοθεραπεία είναι η επιστήμη υγειονομικής περίθαλψης, που ρυθμίζεται από το Συμβούλιο υγείας και επαγγέλματος φροντίδας εστιάζοντας στη σωματική δραστηριότητα που βοηθά τους πάσχοντες να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς τους.

Τι είναι αθλητική αποκατάσταση

Η ειδικότητα αθλητικής αποκατάστασης έχει ως στόχο τη θεραπεία τραυματισμών ανακουφίζοντας από τον πόνο και προλαμβάνοντας την επανεμφάνιση όσο το δυνατόν τραυματισμών.
Οι φυσικοθεραπευτές με ειδικότητα στην αθλητική αποκατάσταση αντιμετωπίζουν αθλητικούς τραυματισμούς καθώς και μυοσκελετικούς τραυματισμούς.

Σύμφωνα με τον Βρετανικό Σύλλογο Αποκατάστασης Αθλητών στο Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθούν προγράμματα και πρωτόκολλα θεραπείας εμβιομηχανικής και ασκήσεις αποκατάστασης για τη διαχείριση του πόνου.

Τενοντίτιδα του υπερακανθίου του ώμου σε αυτούς που αθλούνται

Η πάθηση αυτή εμφανίζεται σαν αίσθημα πόνου, μυϊκή αδυναμία του ώμου, κατά την διάρκεια της προπόνησης.
Η τενοντίτιδα υπερακανθίου του ώμου σε επαγγελματία αθλητή είναι καθολική.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας σημαντικός αριθμός επαγγελματιών αθλητών στο Λονδίνο έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας αυτής της μυοσκελετικής πάθησης.
Ενίσχυση του προγράμματος αποκατάστασης όπως θεραπευτικές ασκήσεις, βάρη, θεραπευτικές ζώνες βοηθούν στη βελτίωση της μυϊκής αδυναμίας στην κινητικότητα του ώμου και στο συντονισμό της δύναμης.
Αποτελέσματα κινητοποίησης του ώμου σύμφωνα με Manual therapy με πρόσφατες μελέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο παρήγαγε μια μικρή, αλλά σημαντικότερη αύξηση του εύρους τροχιάς κίνησης.

 

Στεφανίδης Δημήτριος

 

 

Στεφανίδης Δημήτριος
PHD, MSC, ABC, MCSP,MAR, UK.

Facebook Comments

Comments are closed.