Σήμερα το άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Πεδίον του Άρεως

Πεδιον Άρεως

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 18.00 ανάβουν τα φώτα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Πεδίον του Άρεως, δίνοντας το μήνυμα της χαράς σε όλη την Αττική.

Ειδικότερα, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για κάθε ηλικία διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής ,στο Πεδίον του ‘Αρεως, από το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, μέχρι την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου ενώ τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου θα ανάψουν σε εορταστικό κλίμα, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

Η Περιφέρεια δίνει τον τόνο του εορταστικού κλίματος με σειρά εκδηλώσεων σε κάθε γωνία της Αττικής, με ελεύθερη είσοδο για όλους τους πολίτες, και μας προσκαλεί όλες και όλους, μαζί με την οικογένεια και τους φίλους, για να ανταλλάξουμε ευχές και να ονειρευτούμε ό,τι καλύτερο για το 2023.

γιορτές 2023Με κεντρικό σύνθημα «Εδώ ΠΑΡΚάρει η χαρά», στο θεματικό πάρκο θα διεξάγονται ανοιχτες, εκδηλώσεις, όπως θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, συναυλίες, καλλιτεχνικά εργαστήρια, θέαμα με σαπουνόφουσκες, μαθήματα χορού ενώ  ο ‘Αγιος Βασίλης  θα μοιράζει δώρα.

Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων ο περιφερειάρχης καλεί  τους πολίτες  να επισκεφθούν το Πεδίον του ‘Αρεως και να απολαύσουν εορταστικές στιγμές, επισημαίνοντας:

 «Η Περιφέρεια Αττικής και εφέτος βρίσκεται κοντά σε κάθε πολίτη τις ημέρες των γιορτών με στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση του εορταστικού κλίματος και της αισιοδοξίας. Αύριο Σάββατο ξεκινά το πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα στην καρδιά της Αθήνας, στο Πεδίον του ‘Αρεως, σημείο στο οποίο όπως αναφέρει και το κεντρικό σύνθημα ‘’ΠΑΡΚάρει η χαρά”. Σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή της χαράς καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν και να γιορτάσουν μαζί μας.Ευχόμαστε οι γιορτές αυτές να έχουν το φως και τη μαγεία των εποχών πριν την πανδημία. Για όλους εμάς, ο πολιτισμός και οι εκφάνσεις του, αποτελούν δυναμικό στοιχείο του ευ ζην, της ζωντάνιας και της χαράς που τόσο έχουμε ανάγκη. Για το λόγο αυτό προγραμματίζουμε εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλους τους  πολίτες μικρούς και μεγάλους».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, Χάρης Ρώμας δήλωσε: «Το πνεύμα των Χριστουγέννων πλημμυρίζει το αγαπημένο Πεδίο του ‘Αρεως και όλοι εμείς που δουλεύουμε για την Περιφέρεια Αττικής νιώθουμε χαρούμενοι αλλά και υπερήφανοι γι’ αυτά που προσφέρουμε στους πολίτες της Αττικής. Θεματικά πάρκα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα αλλά αυτό που δημιουργεί η Περιφέρεια Αττικής κάθε Χριστούγεννα στο Πεδίο του ‘Αρεως είναι το μόνο χωρίς αντίτιμο εισόδου ενώ όλες οι δραστηριότητες παρέχονται δωρεάν».

Μεταξύ των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται εορταστικά μουσικά προγράμματα με τον Κώστα Μαρτάκη, τη Βανέσα Αδαμοπούλου και τη Ζωή Παπαδοπούλου, πολλοί νέοι καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής  αλλά και εκπρόσωποι  του  λαϊκού  ρεπερτορίου.

Επίσης, ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα εργαλεία της μουσικής και τη λαϊκή τέχνη, μουσική συναυλία swing με τους Swingin’ Cats, μουσική θεατρική παράσταση «Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα», παραδοσιακά κάλαντα από την Ελλάδα και τη Μικρασία και αρκετές δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Facebook Comments

Comments are closed.