Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, το εορταστικό Gala για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του «Kalangos Foundation»

Δρ. Αυξέντιος Καλαγκός

Η συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του «Kalangos Foundation», ενός ιδρύματος που στόχος του είναι να παρέχει πρόσβαση στην ιατρική και χειρουργική περίθαλψη για όλα τα παιδιά που πάσχουν από συγγενείς και επίκτητες καρδιακές παθήσεις που ζουν σε χώρες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος, γιορτάζεται με την λαμπρότητα που της πρέπει, την Κυριακή, στις 11 Δεκεμβρίου, στο Ξενοδοχείο King George.

Ρούλα Σκουρογιάννη

Χιλιάδες παιδιά, σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως και στη χώρα μας παρουσιάζουν, κάθε χρόνο, σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Ταξιδεύοντας  με την εθελοντική ιατρική του ομάδα, σε όλο τον κόσμο, ο γνωστός παιδοκαρδιοχειρουργός και ιδρυτής του «Kalangos Foundation», Δρ. Αυξέντιος Καλαγκός, χειρουργεί παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή τοπική υγειονομική περίθαλψη, σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Μέχρι στιγμής, ο Δρ. Καλάγκος, η ομάδα του και οι χειρουργοί που εκπαιδεύτηκαν κοντά τους, παρείχαν υγειονομική περίθαλψη σε περισσότερα από 17.000 παιδιά με συγγενείς καρδιακές βλάβες, σε περισσότερες από 20 χώρες, όπως η Γεωργία, η Ερυθραία, η Μοζαμβίκη, ο Λίβανος, ο Μαυρίκιος, η Ινδία, το Βιετνάμ, η Κίνα, η Σερβία, η Μολδαβία, η Κύπρος , Αίγυπτος, Αλγερία, Συρία, Νιγηρία, Καμερούν, Μαρόκο, Μαλαισία, νησιά Κομόρες, Μαδαγασκάρη, Κιργιστάν, κ.λπ.

Αυξέντιος Καλαγκός: Ο γιατρός που χειρουργεί αφιλοκερδώς χιλιάδες παιδιά!

Διακοπή της προσφοράς του φιλανθρωπικού έργου του Α. Καλαγκού στην Ελλάδα!

Μιλώντας, με αφορμή τη σημαντική επέτειο των 20 χρόνων, στο eaete.gr, ο Καθηγητής Α. Καλαγκός αναφέρθηκε με ανάμεικτα συναισθήματα στην τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τη συνέχιση του φιλανθρωπικού του έργου στη χώρα μας, κάνοντας μία λυπηρή και απογοητευτική αποκάλυψη!
Συγκεκριμένα, ο καθηγητής μας ανέφερε:
«Έχουμε σώσει περίπου πάνω από 200 ζωές στην Ελλάδα από το 2015. Μόνο δυστυχώς η παιδοκαρδιοχειρουργική δεν είναι ένας τομέας ο οποίος μπορεί να έχει μια σταθερή συνέχεια στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Διότι πρόκειται για ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα περίπλοκα περιστατικά, τα οποία κοστίζουν στο σύστημα, δεν επιθυμούν να τα αναλάβουν. Για αυτό τον λόγο, το ΙΑΣΩ πήρε την απόφαση να σταματήσει την παιδοκαρδιοχειρουργική και για τον ίδιο λόγο πια και εγώ θα αναγκαστώ να σταματήσω το φιλανθρωπικό μου έργο στα παιδιά στην Ελλάδα, λόγω έλλειψης κατάλληλου τόπου».

Αυξέντιος Καλαγκός: Ο διεθνούς φήμης παιδοκαρδιοχειρουργός που αλλάζει τον  κόσμο | Fortunegreece.com

Παρόλη τη δυσμενή αυτή εξέλιξη για τη χώρα μας, το «Kalangos Foundation» συνεχίζει δυναμικά τη δράση και την ανθρωπιστική προσφορά του προς την υλοποίηση των σημαντικών στόχων του ιδρύματος και συγκεκριμένα:

  • Τη δημιουργία ενός Κέντρου Διεθνούς Ανθρωπιστικής Ιατρικής, όπου θα μπορούν να γίνονται αφιλοκερδώς επεμβάσεις σε παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια και να εκπαιδεύονται οι ιατρικές και παραϊατρικές ομάδες των αναπτυσσόμενων χωρών.
  • Τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ανθρωπιστικής Ιατρικής, το οποίο θα έχει πολλές δραστηριότητες που ενδιαφέρουν γενικά την ανθρωπιστική ιατρική, όπως η αναγνώριση των τίτλων γιατρών και νοσηλευτών που εκπαιδεύονται σε διάφορες άλλες χώρες και δεν μπορούν να έχουν ένα πιστοποιητικό της εξειδίκευσης τους. Αυτό το Ινστιτούτο θα είναι υπεύθυνο για την αναγνώριση των τίτλων της εξειδίκευσης των γιατρών και νοσηλευτών των αναπτυσσόμενων χωρών. Επίσης, θα παρέχει ένα master degree στην ανθρωπιστική ιατρική με τη συνεργασία Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της Ευρώπης. Ο κύριος στόχος του θα είναι να αυξήσει την ενίσχυση όλων των μελών της ΕΕ στην ανθρωπιστική ιατρική και στις ανάγκες που υπάρχουν, στην επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που εμφανίζονται στην ανθρωπιστική ιατρική και στους διάφορους κλάδους της ιατρικής.
  • Την ίδρυση μιας τράπεζας δεδομένων και μίας πλατφόρμας επικοινωνίας των παιδιών που πάσχουν με συγγενείς καρδιοπάθειες με τα διαθέσιμα κέντρα αντιμετώπισης των προβλημάτων τους. Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει βήματα όπως, η οικογένεια -μέσω του καρδιολόγου που παρακολουθεί το παιδί- να ανεβάζει στην πλατφόρμα τον ιατρικό φάκελο του ασθενή και το κοντινότερο κέντρο αντιμετώπισης του προβλήματος του, να αναλαμβάνει τη θεραπεία του».

Facebook Comments

POST A COMMENT.