Σεμινάριο Infokids.gr για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

σεμινάρια infokids

“Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση – Πώς θα προστατέψετε τα παιδιά σας” είναι ο τίτλος του 1ου από μία σειρά σεμιναρίων για γονείς που εγκαινιάζει τη συνεργασία του Δημοτικού Θεάρου Πειραιά και του Infokids.gr.

Κάθε μήνα, μέχρι και την Άνοιξη 2023, στο Φουαγιέ του Θεάτρου, θα πραγματοποιείται ένα σεμινάριο με διαφορετική θεματολογία και καλεσμένους ομιλητές κάθε φορά, αλλά πάντα γύρω από το παιδί.

Γιατί το να είσαι καλός γονιός, πέρα από αγάπη, απαιτεί και σωστή ενημέρωση.

ΠΡΩΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ

Το να ξεκινήσει κανείς με το παιδί του μια σοβαρή συζήτηση σχετικά με το πώς πρέπει να προφυλάσσεται από σεξουαλικές επιθέσεις μπορεί για κάποιους γονείς να είναι άβολο και αγχωτικό. Κρίνοντας από την σκληρή επικαιρότητα, ωστόσο, φαίνεται πως αποτελεί μια απαραίτητη διαδικασία, την οποία θα πρέπει να αναλάβουν οι άνθρωποι που εμπιστεύεται περισσότερο από κάθε άλλον -οι γονείς και οι κηδεμόνες. Πώς μπορούμε, όμως, να είμαστε βέβαιοι πως θα πούμε τα σωστά λόγια στο παιδί μας, χωρίς να το τρομάξουμε, και πως πραγματικά θα πιάσουν τόπο αν τυχόν βρεθεί σε μία τόσο δύσκολη ή και επικίνδυνη θέση;

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα θα συζητήσουμε στο επόμενο σεμινάριο του Infokids.gr που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 13:00-15:00, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς) με τίτλο: “Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση – Πώς θα προστατέψετε τα παιδιά σας”.

Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο μέσω της Φόρμας Συμμετοχής.

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Οι καλεσμένοι μας, οι οποίοι θα καταθέσουν την δική τους εμπειρία και τις πολύτιμες συμβουλές τους, αυτή τη φορά θα είναι:

Η ψυχολόγος και Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια κ. Αγγελική Καβαλλιεράτου, η οποία θα εξηγήσει αναλυτικά στους γονείς πώς πρέπει να μιλήσουν στο παιδί για το θέμα του κινδύνου της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, ανάλογα με την ηλικία του.

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γεώργιος Καλλιακμάνης, ο οποίος θα περιγράψει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος και πώς αυτό αντιμετωπίζεται σήμερα από την ΕΛ. ΑΣ.

 

 

 

 

Η κ. Χρυσαυγή Ατσιδάκου Τζόρβα, συμβολαιογραφος, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια και επικεφαλής της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στη Νέα Δημοκρατία, η οποία θα καταθέσει τις νομικές προεκτάσεις του ζητήματος και πώς αυτό αντιμετωπίζεται σε κρατικό επίπεδο.

 

 

 

Η κ. Έρη Πιπεράκη, Κλινική Ψυχολόγος – Ειδική Παιδαγωγός, Υπεύθυνη Τμήματος Ψυχοπαιδαγωγών Εκπαιδευτηρίων Δούκα, η οποία θα αναφερθεί στον ρόλο του σχολείου ως προς την πληροφόρηση και την προστασία του παιδιού.

ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ, απαιτείται ωστόσο να συμπληρώσετε αυτή τη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Χρήσιμο είναι στο σεμινάριο να συμμετέχουν και τα παιδιά σας, εφόσον βρίσκονται σε ηλικία που μπορούν να το παρακολουθήσουν. Στην περίπτωση αυτή επιλέξτε τον αντίστοιχο αριθμό ατόμων στη φόρμα.

Συμπληρώνοντας την παραπάνω φόρμα έχετε εγγραφεί επιτυχώς και δεν θα λάβετε άλλο email επιβεβαίωσης από εμάς.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική Χορηγία:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ – FREZYDERM

 

 

 

   

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ INFOKIDS.GR ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Οι επόμενες θεματικές των σεμιναρίων που θα ακολουθήσουν έχουν ως εξής:

Ιανουάριος 2023: “Social media και dark web: Οι κίνδυνοι για το παιδί μου”

Φεβρουάριος 2023: “Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, αυτισμός: Όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς”

Μάρτιος 2023: “Πώς θα βοηθήσω σωστά το παιδί μου με το διάβασμα του σχολείου”

Απρίλιος 2023: “Πώς θα βάλω όρια στο παιδί μου”

Μάιος 2023: “Πώς θα ανακαλύψω τα ταλέντα και τα χαρίσματα του παιδιού μου”

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.