Μουντιάλ: Γιατί η ΕΡΤ δεν πήρε τα τηλεοπτικά δικαιώματα – Ο ρόλος της FIFA

mountial

Το Μουντιάλ 2022 έχει ήδη ξεκινήσει και το τηλεοπτικό κανάλι ΑΝΤ1 έχει πάρει τα δικαιώματα, όμως δεν θα προβάλλει ελεύθερα όλους τους αγώνες, καθώς αρκετοί εξ’ αυτών θα προβληθούν στην συνδρομητική πλατφόρμα ΑΝΤ1+. Αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με τους φιλάθλους να στρέφονται ενάντια στην ΕΡΤ «κατηγορώντας» την ότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα.

Έτσι, σε ανακοίνωση που εξέδωσε θέλοντας να αποκαταστήσει την αλήθεια έκανε λόγο για «άδικη κριτική» καθώς όπως τονίζει στον σχετικό διαγωνισμό για τα δικαιώματα της διοργάνωσης «διέθεσε το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί ποτέ από τη δημόσια τηλεόραση για να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα του Μουντιάλ του Κατάρ». 

Όμως η FIFA αποφάσισε να «μεγαλώσει» τον διαγωνισμό συμπεριλαμβάνοντας και τις συνδρομητικές πλατφόρμες, με αποτέλεσμα να «αποκλείσει για πρώτη φορά το σύνολο των τηλεθεατών από τη δωρεάν πρόσβαση σε κάποιες μεταδόσεις αγώνων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ

«Επειδή η ΕΡΤ δέχεται μια εντελώς άδικη κριτική, ότι δήθεν άφησε να πάρουν το Μουντιάλ τα ιδιωτικά κανάλια, πρέπει να γίνει γνωστή η αλήθεια. Η ΕΡΤ, στον σχετικό διαγωνισμό που έγινε τον Μάιο του 2021, διέθεσε το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί ποτέ από τη δημόσια τηλεόραση για να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα του Μουντιάλ του Κατάρ και να μεταδώσει ελεύθερα όλους τους αγώνες στα τρία κανάλια της, όπως γινόταν πάντα. Ωστόσο, για πρώτη φορά η FIFA αποφάσισε αιφνιδιαστικά να υπάρξει στην Ελλάδα και εναλλακτικός διαγωνισμός, στον οποίο μπορούσαν να μετέχουν και συνδρομητικές πλατφόρμες συνεπωμιζόμενες, έτσι, το συνολικό κόστος με τα ιδιωτικά κανάλια και αποκλείοντας για πρώτη φορά το σύνολο των τηλεθεατών από τη δωρεάν πρόσβαση σε κάποιες μεταδόσεις αγώνων.

Για να γίνει ακόμη πιο σαφές ότι κανένας δεν επέβαλε στην ΕΡΤ να αποχωρήσει από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, στον αμέσως επόμενο διαγωνισμό για μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα, η δημόσια τηλεόραση διεκδίκησε και εξασφάλισε, ήδη, τα δικαιώματα τόσο για το Euro 2024 όσο και για το Euro 2028, οι αγώνες των οποίων – εννοείται – ότι θα μεταδοθούν ελεύθερα».

Facebook Comments

POST A COMMENT.