Οδηγός λεωφορείου και γιατροί σε αναστολή έσωσαν βρέφος που κινδύνευε…

μωρό γιατρός

Στιγμές αγωνίας εκτυλίχθηκαν σε λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο στο κέντρο της Αθήνας, το πρωί της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου, όταν ένα νεογέννητο βρέφος κινδύνευσε άμεσα να χάσει τη ζωή του, ενώ βρισκόταν με τη μητέρα του μέσα στο όχημα.

Συγκεκριμένα, το μωράκι έπαθε εισρόφηση που του προκάλεσε άπνοια, ενώ οι συνεπιβαίνοντες στο αστικό λεωφορείο άρχισαν να φωνάζουν ότι το παιδί πεθαίνει!

Ο οδηγός του λεωφορείου αντέδρασε άμεσα όταν αντιλήφθηκε ότι το παιδί κινδυνεύει και κορνάροντας άλλαξε πορεία και προσέγγισε τους υγειονομικούς σε αναστολή που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Υγείας, ζητώντας τη βοήθειά τους. Τέσσερις γιατροί μπήκαν στο λεωφορείο και κατάφεραν να σώσουν το δύο μηνών βρέφος.

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στον τ/σ Open και περιέγραψε τα όσα συνέβησαν.

«Ενώ βρισκόμασταν όλοι απέναντι από το υπουργείο Υγείας, ακούσαμε κάποιο λεωφορείο να πλησιάζει κορνάροντας συνεχώς και να πατά φρένο ξαφνικά μπροστά μας. Ο οδηγός τράβηξε χειρόφρενο και πετάχτηκε έξω σε δαιμονισμένη κατάσταση κρατώντας στα χέρια του δύο τηλέφωνα, ένα σε κάθε του χέρι», είπε ο πολίτης που ήταν παρών στο περιστατικό.

«Προσπαθούσε για ώρα να πάρει τηλέφωνο το 166 και δεν του απαντούσαν. Απελπισμένος απευθύνθηκε στους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή, ζητώντας τη βοήθειά τους. Τέσσερις απ’ αυτούς μπήκαν στο λεωφορείο, πήραν στα χέρια τους το βρέφος και το επανέφεραν, γιατί εκείνη τη στιγμή είχε άπνοια», σημείωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Έπειτα από έξι λεπτά έφτασαν στο σημείο και δύο μηχανές του ΕΚΑΒ. Το δύο μηνών βρέφος διακομίστηκε στο Παίδων Αγία Σοφία και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Facebook Comments

POST A COMMENT.