Η Ελλάδα Τιμώμενη Αγορά στην έκθεση BolognaBookPlus 2023

bolognabookplus_2023

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η BolognaBookPlus αναδεικνύουν τον ελληνικό εκδοτικό κλάδο, καθώς η Ελλάδα θα είναι η πρώτη Τιμώμενη Αγορά της BolognaBookPlus

Στο Ελληνικό και το Ιταλικό Περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης 2022, ανακοινώθηκε από τους φορείς του ελληνικού βιβλίου και την Έκθεση BolognaBookPlus ότι η Ελλάδα επελέγη ως Τιμώμενη Αγορά στην Έκθεση BolognaBookPlus. Η έκθεση, η οποία ιδρύθηκε σε συνεργασία με την ΑΙΕ, την Ένωση Ιταλών Εκδοτών και λειτουργεί ως μία προέκταση γενικού εκδοτικού ενδιαφέροντος της Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια (BCBF), θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά τον Μάρτιο 2023, εγκαινιάζοντας το νέο θεσμό της Τιμώμενης Αγοράς.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και τους συλλόγους εκδοτών θα παρουσιάσουν ένα δυναμικό και πολύπλευρο πρόγραμμα κλαδικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη τη διάρκεια της BolognaBookPlus. Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εγκαινίασε το 2021 το GreekLit, ένα πρόγραμμα επιδότησης μεταφράσεων με στόχο να διευκολυνθεί να γίνει γνωστός διεθνώς ο πλούτος της σύγχρονης ελληνικής γραμματείας.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη «Η δυναμική ελληνική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης γέννησε μια νέα φιλόδοξη συνεργασία, που θα ενισχύσει περαιτέρω την εξωστρέφεια της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής. Η BolognaBookPlus τιμά το ελληνικό βιβλίο και συγχρόνως γίνεται το πεδίο συνάντησης του ιταλικού αλλά και του διεθνούς βιβλιόφιλου κοινού με τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνική δημιουργία και με τους εκπροσώπους της. Διεθνείς τιμητικές συμμετοχές της Ελλάδας, όπως η συγκεκριμένη, μόνο θετικά μπορούν να λειτουργήσουν για το ελληνικό βιβλίο, την εκδοτική παραγωγή, αλλά και την εξωστρέφεια των Ελλήνων λογοτεχνών. Η στόχευσή μας είναι σταθερή. Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία διεθνούς προβολής, κάθε σύγχρονο μέσο ανάδειξης και εξωστρέφειας για να κάνουμε γνωστό τον πλούτο της ελληνικής λογοτεχνικής παραγωγής στο εξωτερικό. Πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθειά μας αυτή αποτελεί το Greeklit, ο ολοκληρωμένος ψηφιακός κόμβος προβολής της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής. Το Greeklit αποτελεί το όχημα επαφής του ελληνικού βιβλίου με τους ξένους εκδοτικούς οίκους. Eίμαι βέβαιη ότι το BolognaBookPlus αποτελεί μια ακόμα σημαντική ευκαιρία για το ελληνικό βιβλίο και το ταξίδι του στον κόσμο».

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού δήλωσε: «Η παρουσίαση της ελληνικής εκδοτικής αγοράς ως η πρώτη Τιμώμενη Αγορά στην BolognaBookPlus το 2023 είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να μοιραστούμε με τους επαγγελματίες του εκδοτικού κλάδου και με το ευρύ κοινό από ολόκληρο τον κόσμο τον πλούτο των ελληνικών Γραμμάτων και την ποικιλομορφία των σύγχρονων ελληνικών λογοτεχνικών φωνών, καθώς και ένα ευρύτερο πολιτιστικό πρόγραμμα που θα αναδείξει τόσο την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, όσο και τη σύγχρονη δημιουργία. Προσβλέπουμε στη συνεργασία μας με την Guest Director της BolognaBookPlus, Jacks Thomas και τη Διευθύντρια της Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια (BCBF), Elena Pasoli, για να προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία τόσο σε πολιτιστικό, όσο και σε εμπορικό επίπεδο, αλλά και μία σημαντική ευκαιρία δικτύωσης στους Έλληνες εκδότες.

Facebook Comments

POST A COMMENT.