Οι εθελοντές πυροσβέστες τιμούν τους Έλληνες Ομογενείς της Αυστραλίας

Π.Ε.Ε.Π.Σ.-1

Πρόσφατα, η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος τίμησε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας καθώς και τον Πρόεδρο της, Βασίλη Παπαστεργιάδη, για τη διαχρονική υποστήριξη στο έργο των Εθελοντών Πυροσβεστών, σε μια λιτή τελετή, στις εγκαταστάσεις του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών.

Τις τιμητικές πλακέτες παρέλαβε από τον Πρόεδρο της ΠΕΕΠΣ, κ. Τσιουγκρή, ο Πρόεδρος Κοινότητας, κος Βασίλης Παπαστεργιάδης, καθώς και η ομογενής επιχειρηματίας, κα Μάρθα Τσάμη, για τη σημαντική της συμβολή στον έρανο της Ελληνικής κοινότητας με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τους εθελοντές πυροσβέστες μέλη της Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Ε.Π.Σ., ευχαριστώντας τον κο Παπαστεργιάδη για τη συνολική του προσφορά στους Έλληνες Εθελοντές Πυροσβέστες, του ζήτησε να μεταφέρει την αγάπη τους στην Ομογένεια, η οποία διαχρονικά στηρίζει την Ελλάδα σε δύσκολες στιγμές. Επίσης, ευχαρίστησε την κα Τσάμη για τη δική της συμβολή και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να υπάρξει περεταίρω αξιοποίηση των Εθελοντών Πυροσβεστών, ώστε η χώρα μας να θωρακιστεί απέναντι στις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές.

Π.Ε.Ε.Π.Σ.-3

Ο κος Παπαστεργιάδης από την πλευρά του, εξήρε το έργο των Εθελοντών Πυροσβεστών στις δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Αναφέρθηκε επίσης στο ιστορικό της συνεργασίας της Π.Ε.Ε.Π.Σ. με την Ελληνική Κοινότητα -ήδη από το 2018, αμέσως μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι- και τόνισε ποσό σημαντικό είναι να αναβαθμιστεί ο ρόλος των Ελλήνων Εθελοντών Πυροσβεστών, ούτως ώστε να καταστεί ο θεσμός εφάμιλλος με εκείνον της Αυστραλίας. Επεσήμανε δε την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφουν οι ομογενείς της Μελβούρνης, στο πρόσωπο των Ελλήνων Εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος και παρέδωσε επιταγή ύψους 30.000 ευρώ με σκοπό την κάλυψη αναγκών τους.

Π.Ε.Ε.Π.Σ.-2

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Αττικής κος Γιώργος Πατούλης, ο Διοικητής του 1ου Π.Σ. Αθηνών Πύραρχος κος Χρήστος Σημιακάκης, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης κος Εμμανουήλ Σταράκης, τα μέλη της κα Αγγελική Φραγούδη, κα Ντόρα Μαυρούλη, κος Ιωάννης Μαυρούλης και κος Νίκος Κουκουβιτάκης, η πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού, κα Ρούλα Σκουρογιάννη και μέλη της Ένωσης  καθώς και Εθελοντές Πυροσβέστες. 

Π.Ε.Ε.Π.Σ.-4

Facebook Comments

POST A COMMENT.