Σε δολιοφθορά αποδίδεται η διακοπή λειτουργίας σιδηροδρόμων στη βόρεια Γερμανία

Γερμανία-σιδηρόδρομος

Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Φόλκερ Βίσινγκ, δήλωσε το Σάββατο (08/10) ότι «πράξεις δολιοφθοράς στο καλωδιακό δίκτυο» ευθύνονται για τη σοβαρή διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων σε μεγάλα τμήματα της βόρειας Γερμανίας, προσθέτοντας ότι οι Αρχές διεξάγουν έρευνα και αναζητούν τους άγνωστους δράστες.

Τα δρομολόγια των τρένων μεγάλων αποστάσεων, των περιφερειακών και των εμπορευματικών τρένων στα βορειοδυτικά κρατίδια του Αμβούργου, του Σλέσβιχ-Χολστάιν, της Κάτω Σαξονίας και της Βρέμης διακόπηκαν για περίπου τρεις ώρες, το πρωί του Σαββάτου (08/10), ύστερα από σαμποτάζ σε κρίσιμα καλώδια ενός συστήματος επικοινωνίας, το οποίο επιτρέπει τη ραδιοεπικοινωνία και τη μετάδοση δεδομένων μεταξύ των τρένων και των κέντρων λειτουργίας των σιδηροδρόμων.

«Γνωρίζουμε ότι τα καλώδια έχουν κοπεί σε δύο σημεία», δήλωσε ο Φόλκερ Βίσινγκ, μιλώντας για «σκόπιμες και κακόβουλες» ενέργειες, σύμφωνα με το «Politico». Ο ίδιος, ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από την επίθεση, λέγοντας ότι οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση.

Τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι η έκταση του σαμποτάζ απαιτούσε εκτεταμένη γνώση της επικοινωνιακής υποδομής της γερμανικής σιδηροδρομικής εταιρείας, δηλαδή της Deutsche Bahn, η οποία ανακοίνωσε, στις 11 το πρωί του Σαββάτου (08/10), ότι η διακοπή των υπηρεσιών επικοινωνίας είχε επιλυθεί και ότι η σιδηροδρομική κυκλοφορία άρχισε και πάλι.

Facebook Comments

POST A COMMENT.