«Νέες τεχνολογίες και εκπαιδευτικές προκλήσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα»: Ενημερωτική–εκπαιδευτική διημερίδα στο Γύθειο

πρόσκληση διημερίδας εξωφυλλο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου σε συνεργασία με την εταιρεία Draeger Hellas S.A. και με την υποστήριξη του συλλόγου Δράσεις Πολιτών, διοργανώνει -στις 25 & 26 Οκτωβρίου- εκπαιδευτική διημερίδα για την ατομική προστασία με θέμα: «Νέες τεχνολογίες και εκπαιδευτικές προκλήσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα», με σκοπό την ενημέρωση στις νέες τεχνολογίες ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, στις σειρές διασωστικών εργαλείων και στην πρακτική εκπαίδευση σε αυτά από το πυροσβεστικό προσωπικό. 

Πρόσκληση διημερίδας

Πρόγραμμα 1ης ημέρας:

Τα θέματα της πρώτης ημέρας της διημερίδας ενδιαφέρουν και πολίτες οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε αντικείμενα που χρήζουν ατομικής προστασίας από επικίνδυνες ουσίες και μολυσμένο περιβάλλον όπως ψεκασμούς αγροτικών εκτάσεων, μεταφορά απορριμμάτων, επεξεργασία μαρμάρων ξύλου κ.α.

Τίτλοι θεμάτων που θα αναλυθούν:

  • Είναι προαιρετική η συντήρηση των μέσων ατομικής προστασίας, ή αναγκαιότητα;
  • Η χρήση φιλτρόμασκας στους χώρους εργασίας.
  • Μέτρηση αερίων σε κλειστούς χώρους, μια πρόκληση για το πυροσβεστικό προσωπικό.
  • Νέες τεχνολογίες και εκπαιδευτικά συστήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Πρόγραμμα 2ης ημέρας:

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας και στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των παιδιών σε ό,τι αφορά στις δράσεις του πυροσβεστικού σώματος, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη μαθητών δημοτικού σχολείου στον υπαίθριο χώρο ενημέρωσης με ψυχαγωγική εκπαιδευτική δράση αποκλειστικά για τα παιδιά.

Κατά την ίδια ημέρα και στη συνέχεια της δράσης που αφορά στα παιδιά Δημοτικού Σχολείου, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση στη χρήση και λειτουργία των διασωστικών εργαλείων τελευταίας τεχνολογίας που είναι απαραίτητα για τον απεγκλωβισμό ατόμων από τροχαία ατυχήματα.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη δεύτερη ημέρα της δράσης που θα πραγματοποιηθεί στις Κροκεές του Δήμου Ευρώτα είναι:

  • Γνωριμία του πυροσβεστικού εξοπλισμού για τα παιδιά του δημοτικού με χρήση κρανών ασφάλειας και άλλων προϊόντων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά για να έρθουν κοντά τόσο στο έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας όσο και στο αντικείμενο της πυρόσβεσης διάσωσης.(Σταθμός με παιχνίδια για τα παιδιά και δεξιότητες με πυροσβεστήρες και σωλήνες)
  • Επίδειξη εξοπλισμού τεχνικής διάσωσης με κοπή οχήματος με την χρήση διασωστικών εργαλείων. Θα γίνει επίδειξη διάσωσης σε πραγματικά οχήματα με αφαίρεση τμημάτων τους από ειδικούς εκπαιδευτές και πυροσβεστικό προσωπικό της Π.Υ. Γυθείου.
  • Επίδειξη ειδικού εξομοιωτή για την είσοδο σε περιορισμένο χώρο (CSE) με παρουσίαση ειδικού εξοπλισμού ασφαλείας και μέσων ατομικής προστασίας καθώς και του προγράμματος εκπαίδευσης στους παρισταμένους.

Επίδειξη του νέου εξοπλισμού πυρόσβεσης με το ειδικό όχημα SafetyCar της Draegerτο οποίο περιοδεύει σε όλη την Ευρώπη για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.