Συναντήσεις Νίκου Δένδια με Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και Βασίλη Παπαστεργιάδη

Δένδιας - συναντήσεις

Ο Ελληνισμός της Αυστραλίας βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, κ. Μακάριο και τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη.

Παρών στις δύο συναντήσεις και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας, παρουσία του κ. Κατσανιώτη, υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, με τον οποίο συζήτησαν για το πολύτιμο πνευματικό έργο της Αρχιεπισκοπής και τη συνδρομή της στο πλαίσιο ενδυνάμωσης σχέσεων με την Ομογένεια.

Στη συνάντηση με τον κ. Παπαστεργιάδη, βρέθηκαν στο επίκεντρο οι δράσεις της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εξωτερικών για συνεχή στήριξη της Ομογένειας με προγράμματα και αναβάθμιση προξενικών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δένδιας, μιλώντας σε διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας – The Hellenic Initiative Australia, στις αρχές Ιουλίου, δήλωσε ότι θα επισκεφθεί την Αυστραλία έως τον Νοέμβριο φέτος.

«Ανυπομονώ να έρθω στην Αυστραλία για να δω μόνος μου τα επιτεύγματα της Διασποράς μας εκεί», είπε.

Είχε μιλήσει επίσης για τη σημασία της Ομογένειας στην Αυστραλία,  για τη διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας, την ψήφο των ομογενών, την εξωτερική πολιτική και τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

«Δεν είστε μόνο υποστηρικτές των αιτημάτων μας, αλλά και οι πρεσβευτές της Ελλάδας στις χώρες που ζείτε» τόνισε και υπογράμμισε: «Δεν σας ξεχνάμε. Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό».

Facebook Comments

POST A COMMENT.