Αναπτυξιακό Συνέδριο «Ηλεία 2030 – Η Αρχαία Ολυμπία στο Επίκεντρο»

Ηλεία 2030

Η «διαΝΕΟσις» διοργάνωσε την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 στην Αρχαία Ολυμπία, ολοήμερο αναπτυξιακό συνέδριο με τίτλο “Ηλεία 2030 – Η Αρχαία Ολυμπία στο επίκεντρο”.

Το αναπτυξιακό συνέδριο αυτό πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο για την εκπόνηση μιας ολιστικής αναπτυξιακής μελέτης για την ανασυγκρότηση της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία και αποτελεί την εναρκτήρια διοργάνωση της προσπάθειας αυτής.

Το συνέδριο διαρθρώθηκε γύρω από δύο βασικές ενότητες. Η πρώτη αφορούσε σε συζητήσεις με τη μορφή πάνελ γύρω από τις θεματικές του τουρισμού, του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, του πολιτισμού, του πρωτογενούς τομέα, των υποδομών, των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων κ.ά με γεωγραφική αναφορά στην περιοχή και στις οποίες συμμετείχαν εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και συνεργάτες – ερευνητές της διαΝΕΟσις που έχουν εκπονήσει σχετικές μελέτες του οργανισμού.

Η δεύτερη ενότητα είχε τη μορφή συνάντησης εργασίας (workshop), όπου οι συμμετέχοντες στο συνέδριο κατέθεσαν τις απόψεις τους γύρω από τις παραπάνω θεματικές.

Facebook Comments

POST A COMMENT.