Άρση της υποχρεωτικό΄τητας της μάσκας έως τις 15 Σεπτεμβρίου

μάσκα τέλος

Μετά τη σημερινή γνωμοδότηση της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, λίγο μετά τις 5μμ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2022, ενώ επεσήμανε και τις σχετικές συστάσεις τις επιτροπής για τη συνέχιση της χρήσης της μάσκας από τις ευάλωτες ομάδες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης είπε:

«Αποφασίζουμε ότι, από την 1η Ιουνίου 2022 έως και 15η Σεπτεμβρίου 2022, αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, και συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ.
Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζόμενους σε όλους αυτούς τους χώρους.
Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς επίσης και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία ο Ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.
Για τις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, θα υπάρξει νεότερη εισήγηση της επιτροπής σε συνεδρίαση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.
Η σημαίνει ότι δε θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο. Ωστόσο, παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους και ιδίως από τον πληθυσμό ο οποίος ανήκει στις ευάλωτες ομάδες».

Facebook Comments

POST A COMMENT.