Διεθνές διαδικτυακό συμπόσιο για τις σχέσεις κυριαρχίας στο εργασιακό περιβάλλον

mobbing1

Με τίτλο «Χειραφέτηση. Σχέσεις κυριαρχίας στο εργασιακό περιβάλλον, τις έμφυλες αλληλεπιδράσεις, την πολιτική και την εκπαίδευση», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 18:00-21:00 (ώρα Ελλάδος), διεθνές διαδικτυακό συμπόσιο σε συνδιοργάνωση με το Tμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με το  Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με το Πανεπιστήμιο του Salzburg (Αυστρία), με το Πανεπιστήμιο του Wupperthal (Γερμανία) και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.  

Το συμπόσιο αποτελεί μια προσπάθεια ενίσχυσης του δημόσιου διαλόγου που αφορά στη σημασία της πολύπλευρης ατομικής και κοινωνικής αγωνιστικότητας που οδηγεί στη χειραφέτηση με την έννοια της υπεράσπισης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και με τα ιδανικά του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης, που αποτελούν συστατικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Tα Πανεπιστήμια του Bielefeld, της Βαμβέργης, του Passau και του Αμβούργου (Γερμανία), καθώς και το Πανεπιστήμιο του Bergen (Noρβηγία), συμπεριλαμβάνονται στους διεθνείς τιμητικούς συνεργάτες για την οργάνωση αυτής της εκδήλωσης, για την οποία θα υπάρχει και ταυτόχρονη διερμηνεία.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου.

χειραφέτηση-1
Παρέμβαση στο 2ο μέρος της συζήτησης για το bulling στον εργασιακό χώρο, θα κάνει η πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού, Ρούλα Σκουρογιάννη.  

χειραφέτηση-2

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτού του Συνεδρίου εντάσσεται σε μια μακρά πορεία συνεργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με το Πανεπιστήμιο του Salzburg, με στόχο τη διάδοση του ελληνικού αγωνιστικού πνεύματος στην Ευρώπη της χειραφέτησης, στο πλαίσιο της οποίας ο Μίκης  Θεοδωράκης, σε μία άκρως συγκινητική για κάθε Έλληνα και κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο τελετή,  ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Salzburg.

Στο ίδιο πλαίσιο, και σε συνδιοργάνωση με τη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ, τον προσεχή Ιούνιο, η σπουδαία μας ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη θα συμμετάσχει σε κονσέρτο του Συμποσίου του Πανεπιστημίου του Salzburg που αφιερώνεται στο έργο του Γερμανού φιλοσόφου της Ουτοπίας, Ernst Bloch.

Οι ομιλητές

Στο συμπόσιο, θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι προσκεκλημένοι ομιλητές και, συγκεκριμένα:

  • Kαθ. Louis Henri Seukwa (Παν/μιο Αμβούργου)
  • Καθ. Μichael Winkler (Παν/μιο Jena)
  • Αν. Kαθ. Μaria Stratigaki (Πάντειο Πανεπιστήμιο)
  • Thekla Petridou, Ψυχολόγος (Κύπρος)
  • Eπ. Καθ. Νίκη Γεωργιάδου (Παν/μιο Πατρών)
  • Καθ. Heinz Sünker (Παν/μιο Wuppertal)
  • Kaθ. Andreas Zick (Παν/μιο Bielefeld)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν το συμπόσιο στην πλατφόρμα Zoom μέσω του παρακάτω ηλεκτρονικού συνδέσμου:

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.