25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση και πτήση των Rafale

παρέλαση

Με μια μεγαλειώδη, λαμπρή και γεμάτη συμβολισμούς παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία σύσσωμης της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας, τιμήθηκε για μια ακόμη χρονιά η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. 

25η Μαρτίου: Συγκίνηση και περηφάνεια στη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα [Εικόνες και Βίντεο] - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Για πρώτη φορά φέτος στη στρατιωτική παρέλαση συμμετείχαν τα αεροσκάφη Rafale που πρόσφατα απέκτησε η χώρα μας, ενώ τον Αττικό ουρανό “έσκισαν” και τέσσερα Rafale που απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ. Ενώπιον της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, παρήλασαν πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα ενώ τον δικό τους τόνο καθώς και το δικό τους μήνυμα έδωσαν τα εναέρια μέσα.

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η παρέλαση στο Σύνταγμα (εικόνες), Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - mobile

Ήχησε δυνατά ο ήχος της μπάντας των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ο ήχος από τα τσαρούχια των Ευζώνων προκάλεσε συγκίνηση και απέσπασε το μεγαλύτερο χειροκρότημα.

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας (pics+vids) - Newsbomb - Ειδησεις

Την ίδια ώρα, μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταξύ των οποίων και τα ολοκαίνουργια Rafale, πετούσαν φτερό με φτερό στον αττικό ουρανό με τους Γάλλους συναδέλφους τους που απογειώνονταν από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle που έχει καταπλεύσει στον Πειραιά. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, τίμησε με την παρουσία της την Εθνική επέτειο η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας κ. Φλοράνς Παρλί.

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα [Εικόνες και Βίντεο] – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Rafale απογηώθηκαν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ και εντάχθηκαν στα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που εκτέλεσαν διελεύσεις άνωθεν της Αθήνας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλαση.

Επίσης, ανάμεσα στα ιπτάμενα μέσα που πραγματοποίησαν διελεύσεις άνωθεν της Αθήνας ήταν και το θρυλικό αεροσκάφος Supermarine SPITFIRE MJ755, το οποίο έχει ανακατασκευασθεί με χρηματοδότηση του ιδρύματος ΙΚΑΡΟΣ και συνοδεύτηκε από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16.

Κάτω από τον ηλιόλουστο και ανοιξιάτικο αττικό ουρανό, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής της χώρας αλλά και οι υπουργοί Άμυνας της Γαλλίας και της Κύπρου παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση για τα 201 χρόνια από την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821.

25η Μαρτίου: Η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση, με τα Rafale στον ουρανό της Αθήνας - Ελλάδα - Νέα Κρήτη

Δείτε τη σημερινή παρέλαση στο βίντεο

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.