Να επιστραφούν στην Ελλάδα τα γλυπτά του Παρθενώνα ζητούν οι Times του Λονδίνου

γλυπτά Παρθενώνα

Οι Τάιμς του Λονδίνου οριστικοποίησαν σήμερα Τετάρτη τη στροφή τους υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο σε αυτό της Ακρόπολης, με κύριο άρθρο τους, όπου τονίζουν ότι πλέον τα επιχειρήματα υπέρ της επιστροφής είναι ακατάρριπτα.

Με τίτλο: «Ενώνοντας την κληρονομιά της Ελλάδας», η παραδοσιακή εφημερίδα του συντηρητικού χώρου στη Βρετανία, που θέλει πάντως να αναδεικνύεται και ως μοντέρνα, τονίζει ότι ενώ επί δεκαετίες υποστήριζε την παραμονή των γλυπτών που έκλεψε το 1803 ο Λόρδος Έλγιν από το κορυφαίο αριστούργημα της Κλασικής Εποχής, πλέον «η επιχειρηματολογία υπέρ της επιστροφής των Ελγίνειων Μαρμάρων στην Αθήνα έχει καταστεί σαρωτική».

Το άρθρο, που εμφανίζεται δεύτερο στη σελίδα των κύριων άρθρων της εφημερίδας ανατρέχει στην ιστορία της υπόθεσης και υπογραμμίζει ότι επί πάνω από 50 χρόνια καλλιτέχνες και πολιτικοί υποστηρίζουν ότι η επιστροφή των καλλιτεχνημάτων είναι επιβεβλημένη.

Πλέον «οι καιροί άλλαξαν», όπως λέει, και η εφημερίδα αλλάζει τη στάση της στρεφόμενη κι εκείνη υπέρ της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.
«Τα Γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα. Πρέπει να επιστραφούν τώρα», υπογραμμίζει το κύριο άρθρο της εφημερίδας.

Facebook Comments

POST A COMMENT.