Ρεμπούτσικα και Νικολακοπούλου δημιουργούν τον ύμνο για τον Απόδημο Ελληνισμό

ύμνος απόδημου Ελληνισμού

Ο Απόδημος Ελληνισμός δικό του έχει το δικό του «Ύμνο», με πρωτοβουλία του Γενικού γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου. 

Ο Ύμνος για την ελληνική Ομογένεια παρουσιάστηκε πρόσφατα, στην τηλεοπτική εκπομπή «Social Net», στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, με τον κ. Χρυσουλάκη να δηλώνει: «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα Γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και, μετέπειτα, Δημόσιας Διπλωματίας είχα ένα όραμα ότι οι Έλληνες κοντά ή μακριά είμαστε ένα. Το όραμά μου ήταν όλοι οι Έλληνες της Ομογένειας να έχουν ένα σημείο αναφοράς, δώρο και ευχή από την πατρίδα, το οποίο θα κρατάει ολοζώντανη τη μνήμη».
Ακόμη πρόσθεσε πως αυτό το “όραμα” ήθελε να είναι υφασμένο με μουσική, και μοιράστηκε την ιδέα αυτή με την  Ευανθία Ρεμπούτσικα και τη Λίνα Νικολακοπούλου, όπου κάποια στιγμή αιφνιδιαστικά του έστειλαν τη μουσική.

ύμνος απόδημου

Ακούστε εδώ τον ύμνο στον Απόδημο Ελληνισμό

Η καταξιωμένη μουσικός και συνθέτρια, Ευανθία Ρεμπούτσικα ανέφερε πως μοιράστηκε από την πρώτη στιγμή το όραμα του κ. Χρυσουλάκη και γρήγορα συνέθεσε τη μουσική.

«Με ενθουσίασε η ιδέα. Οι απόδημοι Έλληνες αποτελούν ένα ζωντανό κομμάτι του Ελληνισμού. Χαίρομαι που αυτό πήρε σάρκα και οστά. Μέσα από τη μουσική μου προσπάθησα να βάλω τη νοσταλγία, την ελπίδα καθώς και τα χρώματα και τα αρώματα του Απόδημου Ελληνισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ρεμπούτσικα.

Η Λίνα Νικολακοπούλου, ποιήτρια και στιχουργός, προσέφερε τους στίχους στη γλώσσα που ενώνει όλους τους απόδημους Έλληνες, τα ελληνικά, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο Ύμνος και πνευματικός φόρος τιμής στους αποδήμους.

«Με τους στίχους σε ελληνική γλώσσα σηματοδοτήσαμε την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε σε όλους τους Έλληνες στον πλανήτη. Εγώ και η Ευανθία, ως δημιουργοί λόγου και μουσικής, αξιωθήκαμε να αφήσουμε ένα τέτοιο ίχνος που μας ενώνει με όλους αυτούς τους αγαπημένους ανθρώπους, είτε τους ξέρουμε, είτε δεν τους ξέρουμε, που είναι κλαδιά από το ίδιο δέντρο», είπε η κ. Νικολακοπούλου.

Ολοκλήρωσε ακόμη αναφέροντας πως: «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι μιλούν τη γλώσσα που αποτελεί την ψυχή αυτού του τόπου. Έτσι αυτή η γλώσσα αξιώνεται να μιλιέται σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το θαυμαστό».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής μίλησαν διαπρεπείς Έλληνες από φορείς και συλλόγους της Ομογένειας, όπως η κα Ροζέντα Φραγκουδάκη, Πρόεδρος του Συλλόγου “Ο Κύκλος των Ελλήνων Ακαδημαϊκών στη Βοστώνη”, ο κος Γιάννης Ρεμεδιάκης, Πρόεδρος Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού Ν/Δ Πολτειών των ΗΠΑ, ο κος Μανώλης Κουγιουμτζής, τ. Πρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών στην Γερμανία και η κα Χριστίνα Τσαρδίκου, Πρόεδρος της Ελληνικής Πολιτιστικής Οργάνωσης “ΝΟΣΤΟΣ” στην Αργεντινή.

Facebook Comments

POST A COMMENT.