Η παχυσαρκία είναι μία καθημερινή μάχη για 1 στους 3 ενήλικες στην Ελλάδα – «Μη δίνεις τη μάχη μόνος σου…»

παχυσαρκία-1

 

Παρόλα τα απογοητευτικά στοιχεία που δείχνουν ότι η παχυσαρκία χτυπά περίπου 2,8 εκατομμύρια ενήλικες, αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα πως είναι νόσος και αντιμετωπίζεται, αρκεί ο ασθενής να συμβουλευτεί το γιατρό του για την κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση.

«Μη δίνεις τη μάχη μόνος σου…» – Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Novo Nordisk Hellas 

IMG_20211017_172510

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, η Novo Nordisk Hellas, παρουσιάζει την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της Ελλάδας για τη νόσο της παχυσαρκίας: «Μη δίνεις τη μάχη μόνος σου…».

Το τηλεοπτικό μήνυμα της εκστρατείας προβάλλεται σε όλους τους τηλεοπτικούς δέκτες μέσω σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν το video της εκστρατείας στο επίσημο κανάλι της εταιρείας Novo Nordisk στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=QI9rv0cJ2JI

Η εκστρατεία «Μη δίνεις τη μάχη μόνος σου…», με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του συνόλου του πληθυσμού για την παχυσαρκία, προβάλλεται ανά την επικράτεια μέσω outdoor campaign και υποστηρίζεται με παράλληλη προβολή σε ιστοτόπους και έντυπα μέσα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος.

Σκοπός της εταιρείας είναι η αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας, καθώς είναι σοβαρή, χρόνια νόσος, με πολλές επιπλοκές και κινδύνους για την υγεία.
Οι συννοσηρότητες με τις οποίες σχετίζεται η παχυσαρκία υπερβαίνουν τις 229, συμπεριλαμβανομένων του σακχαρώδη διαβήτη, των καρδιαγγειακών παθήσεων και άλλων νοσημάτων.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν το πραγματικό μέγεθος της νόσου που ονομάζεται Παχυσαρκία και κατά πόσο αυτή επηρεάζει τόσο τον παγκόσμιο πληθυσμό όσο και τη χώρα μας.

Σύμφωνα με δεδομένα του 2016, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας:

  • Πάνω από 650 εκατομμύρια ενήλικες πάσχουν από παχυσαρκία παγκοσμίως, ενώ διαρκώς παρατηρείται αύξηση του αριθμού αυτού, καθώς και της σοβαρότητας των περιστατικών.
  • Σημαντική αύξηση παρατηρείται και στα ποσοστά παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, καθώς πάνω από 124 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι ηλικίας 5 έως 19 πάσχουν από παχυσαρκία.
  • Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι ο επιπολασμός της παχυσαρκίας αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό σε ολόκληρη την ήπειρο, καθώς επηρεάζει περίπου το 10-30% των ενηλίκων.
  • Σύμφωνα με πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη, στην Ελλάδα η παχυσαρκία επηρεάζει το 32,1% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας.

#ΜηνΤοΧειςΒάρος

Στον ιστότοπο www.mintoxeisvaros.gr ο αναγνώστης μπορεί αν βρει διαθέσιμες πληροφορίες για τη νόσο της παχυσαρκίας, τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη θεραπευτική αντιμετώπιση της.

Την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της Ελλάδας για τη νόσο της παχυσαρκίας υποστηρίζουν με την αιγίδα τους, οι:

  • Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία
  • Ελληνική Εταιρεία Καρδιολογίας – Ε.Κ.Ε.
  • Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής – Ε.ΠΑ.ΜΕ.ΔΙ.
  • Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας – Ε.Ι.Ε.Π.
  • Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Παχυσαρκίας – Ε.Χ.Ε.Π.
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία «Ιμερόεσσα»

Ρούλα Σκουρογιάννη

 

 

 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.