Εκκλησία της Ελλάδος: Συναυλία για την Επανάσταση του 1821 στο Καλλιμάρμαρο

καλλιμαρμαρο-

Υπό τους ήχους του Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – Όλοι οι θεατές έψαλλαν το τραγούδι «Της δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ»

Συναυλία της Εκκλησίας της Ελλάδας με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Καλλιμάρμαρο αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από το 1821  και υπό τους ήχους του Μίκη Θεοδωράκη, και με συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών, μουσικών συνόλων και χορωδιών από όλη τη χώρα.

Η μεγάλη συναυλία, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, με τίτλο «… για την πίστη και την Λευτεριά», η οποία διοργανώθηκε υπό την ευθύνη της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος. Προκειμένου να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα προφυλάξεως για τον κορωνοϊό, ο αριθμός των θεατών ανήλθε σε 5.000, ενώ η εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε από την ΕΡΤ.

γ
Όλοι οι θεατές έψαλλαν το τραγούδι «Της δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ», ενώ στο κλείσιμο της εκδήλωσης, σύσσωμο το κοινό έψαλε όρθιο τον εθνικό ύμνο.
Στην εκδήλωση συνέπραξαν τα νεοσύστατα Μουσικά Σύνολα της Εκκλησίας της Ελλάδος:
• Συμφωνική ορχήστρα με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον κ. Ελευθέριο Καλκάνη
• Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον κ. Γεώργιο Δεμελή
• Μικτό Χορωδιακό Σύνολο με Καλλιτεχνική Διευθύντρια την κ. Χρυσούλα Τσιμούρη

Επίσης, τραγούδησαν οι: Δημήτρης Μπάσης, Βασίλης Λέκκας, Πασχάλης Αρβανιτίδης, Σοφία Μάνου, Κωνσταντίνος Βελιώτης, Βανέσσα Καλκάνη, Στέφανος Συμεωνίδης, Αρσένιος Χαλκιόπουλος, π. Γρηγόρης Καραλής, διεύθυνση Ελευθέριος Καλκάνης
δ

Facebook Comments

POST A COMMENT.