Τόκιο 2020: Ανώτατο όριο οι 10.000 θεατές

Τόκιυο 2020-

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα υπάρχουν 10.000 θεατές ανά χώρο για τους Αγώνες, ή το 50% της χωρητικότητας, υποσχόμενοι να υπάρχει ασφάλεια εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

Η απόφαση, η οποία θεωρείται ότι ελήφθη μετά από συζητήσεις μεταξύ των διοργανωτών και κυβερνητικών ιατρικών συμβούλων, υπογραμμίζει την ώθηση της Ιαπωνίας να προχωρήσει στους Αγώνες, παρά τη δημόσια αντίθεση και τη βαθιά ανησυχία για την επανεμφάνιση μολύνσεων.

«Το όριο των θεατών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα οριστεί στο 50% της χωρητικότητας του σταδίου έως και 10.000 άτομα κατ’ ανώτατο όριο», ανέφεραν οι διοργανωτές με ανακοίνωση.

«Το όριο αυτό θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω μετά τις 12 Ιουλίου, βάσει των διατάξεων οποιασδήποτε κατάστασης έκτακτης ανάγκης ή άλλων μέτρων», πρόσθεσαν.

Η Ιαπωνία έχει ήδη απαγορεύσει σε ξένους φιλάθλους να εισέλθουν στην επικράτειά της για τους Αγώνες και έχει επίσης μειώσει τον αριθμό των εθελοντών και των προσκεκλημένων.

Η απόφαση για το ποσοστό και αριθμό θεατών, ελήφθη μετά από τηλεδιάσκεψη μεταξύ της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, της ιαπωνικής κυβέρνησης και της πρωτεύουσας, του Τόκιο, και των διεθνών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών επιτροπών.

Facebook Comments

POST A COMMENT.