Γάμος στα Τρίκαλα σύμφωνα με τις παραδόσεις της εποχής της Ελληνικής Επανάστασης

γαμος-Τρικαλα

Ο Απόστολος Κωσταρέλλος και η αγαπημένη του Αριάννα θέλησαν, την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους, να τιμήσουν την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με τον πιο ξεχωριστό τρόπο.

Το ζευγάρι από τα Τρίκαλα πραγματοποίησε το γάμο του στον Βυζαντινό Ναό της Πόρτας Παναγιάς, λίγο έξω από τα Τρίκαλα, σύμφωνα με τα έθιμα και τις παραδόσεις της εποχής της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι φορεσιές του Γαμπρού, της νύφης, του κουμπάρου και των φίλων είναι αυθεντικές, εκείνης της εποχής και πολλές από αυτές καθώς και τα κειμήλια και τα άρματα που φέρουν είναι αληθινά από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο γάμος της χρονιάς στα Τρίκαλα: Ζευγάρι τίμησε τα 200 χρόνια από την Ελληνική  Επανάσταση [βίντεο] | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Ο γαμπρός ξεκίνησε από το χωριό του, το Γοργογύρι, αρματωλός, ενδεδυμένος με παραδοσιακή φορεσιά και καβάλα στο άλογο έφτασε με τους αδελφικούς του φίλους και κουμπάρους του Άλκη Αργυρίου και Στέφανο Πολυγένη, έπειτα από 3 ώρες πορείας μέσα στο δάσος, στο Ναό για το μυστήριο.

Ο Γάμος της Χρονιάς! Ζευγάρι από τα Τρίκαλα τιμά τα 200 Χρόνια από την Ελληνική  Επανάσταση – TrikalaView

 

Εκεί, υποδέχθηκε τη νύφη, η οποία έφτασε με άμαξα εποχής, που όμοιά της δεν έχει εμφανιστεί ξανά στα Τρίκαλα.
Ακολούθησε η τέλεση του Ιερού Μυστηρίου, παρουσία ελαχίστων προσκεκλημένων, λόγω των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για τον κορονοϊό.

Ο Γάμος της Χρονιάς: Ζευγάρι από τα Τρίκαλα τιμά τα 200 Χρόνια από την Ελληνική  Επανάσταση - Good News | News 24/7

Δείτε εδώ το βίντεο του γάμου

https://www.youtube.com/watch?v=Jr9eXzFqRdM

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.