Πάμπλο Ιγκλέσιας: «Απέτυχα, αποχωρώ από την πολιτική»

Πάμπλο Ιγκλέσιας

Ο ηγέτης του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος Podemos, ανακοίνωσε την απόφασή του μετά την ήττα της Αριστεράς στις περιφερειακές εκλογές της Μαδρίτης. 
«Παραιτούμαι από όλα τα καθήκοντά μου, εγκαταλείπω την πολιτική με την έννοια της κομματικής πολιτικής, της θεσμικής πολιτικής, ώστε να μην σταθώ «εμπόδιο στην ανανέωση της ηγεσίας που χρειάζεται η πολιτική μας δύναμη».

Με αυτή τη φράση ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, σε ηλικία 42 ετών, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την πολιτική. Μια δήλωση που έγινε μετά την ήττα της Αριστεράς στις περιφερειακές εκλογές στη Μαδρίτη.

«Αποτύχαμε», φέρεται να είπε σε μια ομάδα υποστηρικτών του κόμματός του, λέγοντας ότι αισθάνεται σαν «αποδιοπομπαίος τράγος που κινητοποιεί τα πιο σκοτεινά, τα πιο αντιδημοκρατικά συναισθήματα».

«Νομίζω ότι είναι προφανές ότι σήμερα (…) δεν βοηθάω να ενώσω τους ανθρώπους», συνέχισε ο Ιγκλέσιας, ιδρυτής και ως σήμερα ηγέτης των Podemos.

Ο Ιγκλέσιας χαρακτήρισε επίσης «τραγωδία» τον θρίαμβο του Λαϊκού Κόμματος (PP, συντηρητική δεξιά), επισημαίνοντας πως πρόκειται για νίκη της « Τραμπικής δεξιάς» αφού στη λογική και την αντίληψη Τραμπ περί πολιτικής κινείται το ανερχόμενο αστέρι της δεξιάς στην Ισπανία η Ιζαμπέλ Ντίαθ Αγιούζο, που κέρδισε σχεδόν το 45% των ψήφων.

Σε υψηλά ποσοστά κινήθηκε και το ακροδεξιό κόμμα Vox που έφτασε το 13% ενώ οι Podemos κινήθηκαν πολύ χαμηλά, στο 7%.

Facebook Comments

POST A COMMENT.