Self-test: Η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη κήρυξε έκπτωτη την εταιρεία Swiss Med

self_test-koronoios
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, η εταιρεία Swiss Med, κρίθηκε έκπτωτη από τον πρώτο δημόσιο διαγωνισμό για την προμήθεια των self-tests.
Η σχετική απόφαση προβλέπει την κατάπτωση υπέρ του Δημοσίου της εγγυητικής επιστολής ύψους € 504.000, η οποία αφορούσε τη συμμετοχή της Swiss Med στον διαγωνισμό.
Η εταιρεία είχε ιδρυθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο και έξι μήνες μετά, την παραμονή της 25ης Μαρτίου, συμμετείχε σε προκήρυξη διαγωνισμού προμήθειας των self-tests. Η εταιρεία απασχόλησε τον Τύπο, καθώς με αρχικό κεφάλαιο €30.000 και χωρίς ιδιαίτερη σχέση με το αντικείμενο, ανέλαβε αρχικά δύο αναθέσεις για συνολικό αριθμό 6.000.000 self-tests έναντι ποσού το οποίο θα ξεπερνούσε τα €20 εκατομμύρια.
Πριν από λίγες ημέρες, η Swiss Med, είχε ενημερώσει ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τη συμφωνία παράδοσης των 3.000.000 tests και ζήτησε την χρονική προθεσμία που οριζόταν από την σύμβαση. Όμως η Νομική υπηρεσία της ΓΓΠΠ αντέτεινε ότι η σύμβαση ορίζει αυστηρά ότι οφείλουν εντός επταημέρου από την υπογραφή της συμφωνίας, να παραδώσουν τα self-tests.
Η σύμβαση δε ανέφερε, ότι οι συμβατικοί χρόνοι παράδοσης, λόγω του κατεπείγοντος που επιβάλλουν λόγοι δημόσιας υγείας, δεν δύναται να επιμηκυνθούν.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εν λόγω εταιρεία φέρεται να πωλήθηκε μετά την ανάθεση της παραγγελίας, ενώ η μεταβίβασή της ολοκληρώθηκε στις 12 Απριλίου. Η προθεσμία παράδοσης των tests έληξε την αμέσως επόμενη, στις 13 Απριλίου, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα.

Facebook Comments

POST A COMMENT.