Ευρωπαϊκή Ένωση: Συλλυπητήρια μηνύματα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Γιώργος Καραϊβάζ,-2
Με ανάρτησή της στο Twitter, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στέλνει στα ελληνικά, συλλυπητήριο μήνυμα για την άνανδρη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.
“Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου, είναι απεχθής, δειλή πράξη”. “Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του Τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια. Οι σκέψεις μου είναι στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ. Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη”.
Συντετριμμένος για την δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, και αναφέρει σε ανάρτησή του τα εξής:
“Οι έρευνες πρέπει να ξεκαθαρίσουν άμεσα για το εάν ο θάνατός του συνδέεται με την δουλειά του. Συλλυπητήρια μέσα από την καρδιά μας στην οικογένειά του και στους φίλους του”.
“Είμαι βαθιά σοκαρισμένη μετά τις αναφορές ότι ο δημοσιογράφος, Γιώργος Καραϊβάζ, πυροβολήθηκε στην Αθήνα “, αναφέρει στο μήνυμά της η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βιέρα Γιούροβα.
Και συμπληρώνει :
“Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους συναδέλφους του. Πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη και η ασφάλεια των δημοσιογράφων πρέπει να εγγυηθεί”.
Η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, τονίζει σε ανάρτησή της:
” Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στην Ελλάδα σήμερα είναι μια τραγική υπενθύμιση ότι η δημοσιογραφία είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα στην Ευρώπη. Καλώ τις Αρχές να ερευνήσουν επειγόντως και πλήρως αυτό το έγκλημα και να διασφαλίσουν ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν”.

Facebook Comments

POST A COMMENT.