Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μεταξύ των πρώτων Ελλήνων πολιτών που εμβολιάστηκαν

Sakellaropoulou-Mitsotakis

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη πολιτικός και γενικότερα η πρώτη κρατική αξιωματούχος που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα. 

Προηγήθηκαν, για συμβολικούς λόγους, η νοσηλεύτρια  Ευσταθία Καμπισιούλη και ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης, που είναι φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

«Είναι σημαντικό να εμβολιαστούμε όλοι», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορονοϊού, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Αυτά τα Χριστούγεννα το μεγαλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη, όλοι οι ερευνητές σε όλο τον κόσμο που μόχθησαν και πέρασαν νύχτες με αγωνία προσπαθώντας να έχουμε όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα έτοιμο το εμβόλιο για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία», σημείωσε αρχικά.

Στη συνέχεια στάθηκε στη σημαντική συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μεταφορά του εμβολίου σε όλα τα κράτη «Η ΕΕ απέδειξε ότι είναι και μία κοινότητα αλληλεγγύης», τόνισε. Επιπλέον αναφέρθηκε και στο υγειονομικό προσωπικό σημειώνοντας, ότι «όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα έχουν τώρα να υλοποιήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού αλλά δίπλα στην αγωνία μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας».

Ο εμβολιασμός και οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού

Εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού έκανε λίγο πριν από τις 14:30 της Κυριακής και ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στο νοσοκομείο Αττικόν, παρουσία του λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόδρα, και στις δηλώσεις του μίλησε για μία εντελώς ανώδυνη διαδικασία, ενώ χαρακτήρισε ως ιστορική την 27η Δεκεμβρίου, μία ημέρα νίκης κατά της πανδημίας του κορονοϊού. 

«Σήμερα είναι μια σπουδαία νίκη για την επιστήμη. Είναι μια σπουδαία νίκη για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Σήμερα όλοι χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας. Μέσα στους επόμενους μήνες ο σκοπός μας είναι να εμβολιάσουμε όλη την πλειοψηφία των Ελλήνων. Χρωστάμε πολλά στους υγειονομικούς», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι «το εμβόλιο είναι το όπλο για να νικήσουμε τον κορονοϊό. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να πειστούν οι καχύποπτοι συμπολίτες μας. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και να πάρει μπρος η οικονομία».

Facebook Comments

POST A COMMENT.