Α ball for all: Η ελληνικής σύλληψης και κατασκευής ειδική μπάλα για άτομα με προβλήματα όρασης

Μία μπάλα για όλους - A ball for all

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Ολυμπιακός δηλώνει περήφανος πρεσβευτής της παγκόσμιας καμπάνιας «Μία μπάλα για όλους» – A ball for all!

Η ελληνικής σύλληψης και κατασκευής ειδική μπάλα για άτομα με προβλήματα όρασης, έχει φτάσει ήδη σε 149 χώρες του κόσμου, δίνοντας βάση στην προσωπική ανάπτυξη των παιδιών με οπτική αναπηρία, στη συμπερίληψη ως εργαλείο ένταξης και στην εν συναίσθηση.

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Σχολών του Θρύλου, το «ερυθρόλευκο» δίκτυο σχολών σε Ελλάδα και εξωτερικό έχει ξεκινήσει να στηρίζει δυνατά την καμπάνια, προσφέροντας την ευκαιρία σε εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο να πάρουν στην κατοχή τους τη «θαυματουργή» μπάλα!

Άλλωστε δεν πρόκειται απλά για μια μπάλα, αλλά για ένα πρότζεκτ που αλλάζει τον κόσμο για τα τυφλά παιδιά και τις οικογένειές τους στο τρίπτυχο τυπικής εκπαίδευσης – μη τυπική και άτυπη μάθηση.

Οι προπονητές της Ακαδημίας μας και η Διεύθυνση Σχολών διαπίστωσαν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες του να παίζεις ποδόσφαιρο χωρίς να βλέπεις, ωστόσο το απόλαυσαν με την ψυχή τους στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη!

Στο βίντεο οι προπονητές της Ακαδημίας και παλιές δόξες της ομάδας, Αντώνης Νικοπολίδης (υπεύθυνος Ακαδημιών, προπονητής Κ19), Δημήτρης Μαυρογενίδης (προπονητής Κ17), Αριέλ Ιμπαγάσα (προπονητής Κ15) και Λουίτζι Τσενάμο (προπονητής τερματοφυλάκων Κ19) μεταξύ άλλων, μπαίνουν στον κόσμο των ανθρώπων με προβλήματα όρασης προσπαθώντας να παίξουν χωρίς να βλέπουν με την ειδικά σχεδιασμένη μπάλα.

Ο Ολυμπιακός ακολουθεί πιστά τα ιδανικά που τον χαρακτηρίζουν από την ίδρυσή του, όντας πάντα στο πλευρό όσων τον χρειάζονται.

Δημήτρης Τζαλακώστας

 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.