Τζέν Ψάκι: Ομογενής η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

Τζεν Ψάκι
Μία Ελληνοαμερικανίδα, την Τζεν Ψάκι, που μεγάλωσε στο Κονέκτικατ, ωστόσο η καταγωγή της, από την πλευρά του πατέρα της Δημήτρη Ψάκη, είναι από την Μεσσηνία, επέλεξε ο Τζο Μπάϊντεν ως εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου.
Η “βετεράνος” πολιτική σύμβουλος είναι μια από τις επτά γυναίκες που θα κατέχουν τις ανώτερες θέσεις στην ομάδα επικοινωνίας της κυβέρνησης Μπάϊντεν. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά, όλα τα άτομα που θα είναι επιφορτισμένα με το απαιτητικό έργο της επικοινωνίας των αποφάσεων της αμερικανικής κυβέρνησης, θα είναι γυναίκες.
Η Τζέν Ψάκι κατείχε τη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου από το 2015 έως το 2017. Προηγουμένως, ήταν εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ κατείχε σημαντικές θέσεις επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο στην κυβέρνηση Ομπάμα. Πέρα από την δραστηριότητά της στο πολιτικό χώρο, εργάστηκε στο CNN ως αναλύτρια.
Είναι παντρεμένη με τον Γκρέγκορι Μέτσερ, οικονομικό υποδιευθυντή της Επιτροπής για την προεκλογική εκστρατεία υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για το Κογκρέσο και έχουν δύο παιδιά.
Σε ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα, μετά την ανακοίνωση για τη νέα της θέση, η Τζέν Ψάκι έγραψε : “Είναι μεγάλη μου τιμή να εργάζομαι ξανά για τον Τζο Μπάϊντεν, έναν άνδρα που εκπροσώπησα τα χρόνια της κυβέρνησης Ομπάμα – Μπάϊντεν και παρακολούθησα να συμβάλλει καίρια στην οικονομική ανάκαμψη και στην ανοικοδόμηση των σχέσεων μας με τους εταίρους μας, αλλά και να εμποτίζει με ενσυναίσθηση και ανθρωπιά κάθε σύσκεψη στην οποία ήμουν παρούσα”.

Facebook Comments

POST A COMMENT.