Διαδικτυακή έκθεση: “Το Αρχιτεκτονικό Θαύμα της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως ως έκφραση της Οικουμενικής Ρωμιοσύνης”

αγια σοφια
Την Κυριακή στις 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της διαδικτυακής έκθεσης “Το Αρχιτεκτονικό Θαύμα της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως ως έκφραση της Οικουμενικής Ρωμιοσύνης “.
Την έκθεση διοργανώνουν οι σύλλογοι Κωνσταντινουπολιτών Γερμανίας, Ελβετίας, Ηνωμένου Βασιλείου και των Ευρύτερων Περιοχών Η.Π.Α Washington, Los Angeles και Chicago, σε συνεργασία με την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ). Σκοπός της έκθεσης είναι να υποστηριχτούν ηθικά οι νομικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη.
Ομιλητές στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν οι:
Χριστόφορος Σωφρονίου, Ιατρός Καρδιολόγος – Συγγραφέας με θέμα :”Ο αρχιτεκτονικός και εικαστικός θησαυρός της Αγίας Σοφίας, Ανεκτίμητη κληρονομιά της Ρωμιοσύνης”.
Ιωάννης Κτιστάκης, Αν. Καθηγητής Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ:”Αγία Σοφία :ένας προδιαγεγραμμένος” εξισλαμισμός”.
Η Έκθεση θα είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Γερμανικά στην ιστοσελίδα :www.hagiasofiaexh.com από τις 29 Νοεμβρίου 2020 έως 31 Ιανουαρίου 2021.
Χαιρετισμό στα εγκαίνια της Έκθεσης απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Γιάννης Χρυσουλάκης ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε πως: “Αγία Σοφία και Ρωμιοσύνη είναι συνυφασμένες. Η Έκθεση θα μας ξεναγήσει στα ύψη και στα πλάτη αυτού του θαύματος που μας υπενθυμίζει ότι κάθε έκφανση του πολιτισμού μας είχε πάντοτε στη βάση του τη δημιουργία. Ο δικός μας είναι ένας πολιτισμός – δημιουργός, ένα φως που αγκαλιάζει τον άνθρωπο και προάγει την ελευθερία στη σκέψη και την έκφραση”.

Facebook Comments

POST A COMMENT.