Virtual Μαραθώνιος Αθήνας 2020: Συμμετέχουμε από όπου κι αν βρισκόμαστε!

virtual-marathon-2020

Η ματαίωση του Μαραθωνίου Αθήνας για το 2020 είναι δυστυχώς ένα γεγονός που λυπεί όχι μόνο τον  ΣΕΓΑΣ ως διοργανωτή, αλλά και το σύνολο της δρομικής κοινότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Παρόλα αυτά, είμαστε αισιόδοξοι ότι μια νέα κατάσταση θα διαμορφωθεί σύντομα, τα υγειονομικά δεδομένα θα βελτιωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ελλάδα και όλες οι άλλες χώρες του κόσμου θα ανακάμψουν και θα ξεπεράσουν τους σκοπέλους που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα αυτή την περίοδο και όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό, πιο υγιές 2021.  Η δρομική κοινότητα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο έχει μια μοναδική δυναμική και ζωντάνια που όχι μόνο δεν περιορίστηκε αυτές τις δύσκολες εποχές, αλλά αντίθετα διευρύνεται και μεγαλώνει.

Σε αυτή τη δρομική κοινότητα και με δεδομένο ότι μεγάλο μέρος της προετοιμαζόταν για συμμετοχή στους αγώνες του ετήσιου ιστορικού γεγονότος,  ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Αθήνας πήραν την απόφαση να δώσουν την ευκαιρία να συμμετάσχει σε κάτι νέο, κάτι διαφορετικό, μία νέα συνήθεια των δρομέων στην εποχή του COVID-19, σε μια ειδική, virtual έκδοση του Μαραθωνίου Αθήνας.

Ο αγώνας «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός – 2020 Virtual Έκδοση» ή αλλιώς «Virtual Μαραθώνιος Αθήνας 2020» θα πραγματοποιηθεί 08 έως 22 Νοεμβρίου 2020, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να πάρουν μέρος σε έναν διαφορετικό αγώνα.

Τι είναι ένας Virtual Aγώνας (Virtual Run);

Virtual είναι ένας αγώνας στον οποίο μπορεί κάποιος να τρέξει την απόσταση που θα δηλώσει κατά την εγγραφή του (Μαραθώνιο 42χλμ, 10χλμ ή 5χλμ) σε οποιαδήποτε τοποθεσία, με οποιοδήποτε ρυθμό, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο (πχ. διάδρομο), μόνος ή μαζί με φίλους, οποιαδήποτε μέρα μεταξύ του διαστήματος που εξελίσσεται ο αγώνας αυτός. Πρόκειται για μια προσωπική πραγματική προσπάθεια, και παράλληλη συμμετοχή σε έναν αγώνα, χωρίς τη φυσική παρουσία αλλά με τη συμμετοχή και άλλων, που και αυτοί τρέχουν την ίδια απόσταση, αλλά πιθανώς σε μία άλλη μέρα και σε μία διαφορετική διαδρομή. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ολοκληρώσουν την επιθυμητή απόστασή με μεγάλη ευελιξία, και αφού οι ίδιοι υποβάλλουν μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας (περιγράφεται παρακάτω) τον χρόνο της επίδοσής τους, λαμβάνουν πιστοποιητικό συμμετοχής, το μετάλλιο και το επίσημο t-shirt του αγώνα.
Τι πρέπει να κάνω για να συμμετάσχω στον Virtual Μαραθώνιο Αθήνας 2020;

Η συμμετοχή στον Virtual Μαραθώνιο Αθήνας 2020 προϋποθέτει χρήση της εφαρμογής του αγώνα. Κατεβάστε στην εφαρμογή “Athens Marathon and Half” (διαθέσιμη για IOS και Android) και επιλέξτε τον αγώνα “Virtual Μαραθώνιος Αθήνας 2020”.

Η συμμετοχή στον Virtual Μαραθώνιο Αθήνας 2020 συνεπάγεται την εγγραφή του ενδιαφερομένου και την καταβολή από πλευράς του της συνδρομής συμμετοχής.

Ποιό είναι το κόστος της συνδρομής συμμετοχής στον Virtual Μαραθώνιο Αθήνας 2020;

Το κόστος της συνδρομής συμμετοχής στον Virtual Μαραθώνιο Αθήνας 2020, το οποίο περιλαμβάνει και την αποστολή με courier του πακέτου συμμετοχής στον αγώνα (αναμνηστικό μετάλλιο, το επίσημο adidas running t-shirt της διοργάνωσης και το Δίπλωμα Συμμετοχής στον αγώνα), ανέρχεται στα 22,00€ για τους κατοίκους Ελλάδας και στα 32,00€ για τους κατοίκους άλλων χωρών .

Η διαφορά αυτή είναι αποτέλεσμα του διαφορετικού κόστους για την αποστολή στο εξωτερικό του πακέτου συμμετοχής μετά τον αγώνα.


Πότε θα πραγματοποιηθεί ο Virtual Μαραθώνιος Αθήνας 2020;

Ημέρας Έναρξης: 08 Νοεμβρίου 2020 & Ημέρα Λήξης: 22 Νοεμβρίου 2020

Η εξέλιξη του αγώνα σε διάστημα 15 ημερών σημαίνει ότι κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να τρέξει την απόσταση της επιλογής του οποιαδήποτε μέρα εντός του χρονικού αυτού διαστήματος επιθυμεί ή να τρέξει τη συγκεκριμένη απόσταση περισσότερες της μιας φοράς, ώστε να βελτιώνει τον χρόνο και υποβάλλοντας τα αποτελέσματά του να σκαρφαλώνει ψηλότερα στην κατάταξη των αποτελεσμάτων.

Στόχος μας πάντα η Αυτοβελτίωση!
Ποιες είναι οι διαθέσιμες αποστάσεις που μπορώ να τρέξω στο Virtual Μαραθώνιο Αθήνας 2020;

• Μαραθώνιος Δρόμος, 42,195χλμ
• Αγώνας 10χλμ
• Αγώνας 5χλμ

Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες της μίας αποστάσεις, υποβάλλοντας διαφορετική εγγραφή για κάθε απόσταση.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο συμμετοχής;

Bib Number με το εικαστικό της διοργάνωσης που θα σας σταλεί ηλεκτρονικά μετά την υποβολή της εγγραφής σας και την καταβολή της συνδρομής συμμετοχής.
Πιστοποιητικό Συμμετοχής που μπορείτε να κατεβάσετε (download) από την εφαρμογή ή την ιστοσελίδα μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.
Το Μετάλλιο του Virtual Μαραθωνίου Αθήνας 2020, το οποίο θα σας αποσταλεί στην ταχυδρομική διεύθυνση που θα δηλώσετε κατά την εγγραφή σας.
Το Επίσημο Τ-shirt (adidas) του Virtual Μαραθωνίου Αθήνας 2020, το οποίο θα σας αποσταλεί στην ταχυδρομική διεύθυνση που θα δηλώσετε κατά την εγγραφή σας.

Η αποστολή με courier του πακέτου συμμετοχής στην ταχυδρομική σας διεύθυνση συμπεριλαμβάνεται στο ποσό της συνδρομής συμμετοχής.
H αποστολή θα πραγματοποιηθεί μέσω της DHL σε διάστημα περίπου ενός μήνα μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής του Virtual Μαραθωνίου Αθήνας 2020 μπορείτε:
• να μοιραστείτε (share) με τους φίλους σας στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα τις φωτογραφίες σας κατά τη διάρκεια του αγώνα
• να προσκαλέσετε (nominate & challenge) φίλους και γνωστούς σας να λάβουν και αυτοί μέρος στον αγώνα.
Ποια είναι η διαδικασία και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω για να λάβω μέρος;

Βήμα 1: Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε κατεβάσει την εφαρμογή “Athens Marathon and Half” (διαθέσιμη για IOS και Android) και να επιλέξετε τον αγώνα Virtual Μαραθώνιος Αθήνας 2020.
Επίσης θα πρέπει να διαθέτετε smartphone ή smartwatch με οποιαδήποτε εφαρμογή καταγράφει τον χρόνο και την απόσταση που τρέχετε.

Βήμα 2: Υποβάλλετε την εγγραφή σας σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες. Αφού ολοκληρώσετε με επιτυχία την εγγραφή σας, θα λάβετε μέσω email τον αριθμό συμμετοχής στον αγώνα.

Βήμα 3: Επιλέξτε τη μέρα και την ώρα που θέλετε να τρέξετε την απόσταση που έχετε δηλώσει, από τις 08 έως τις 22 Νοεμβρίου, το χρονικό διάστημα δηλαδή που διαρκεί ο αγώνας.

Βήμα 4: Την μέρα που θα επιλέξετε να τρέξετε την απόσταση που έχετε δηλώσει (οποιαδήποτε μέρα εντός του χρονικού διαστήματος που διαρκεί ο αγώνας) βγάλτε μια φωτογραφία ή αποτυπώστε με στιγμιότυπο (screenshot) το αποτέλεσμα και την απόσταση που έχετε καταγράψει στο smartphone ή smartwatch σας.

Βήμα 5Στείλτε τη φωτογραφία ή το στιγμιότυπο (screenshot) πατώντας στο εικονίδιο “Submit Result” της εφαρμογής μας.

Βήμα 6Δείτε στο τέλος της ημέρας τα αποτελέσματα όλων των συμμετεχόντων και τη δική σας κατάταξη στον αγώνα.
Συμμετέχουμε από όπου κι αν βρισκόμαστε! Απολαμβάνουμε έναν διαφορετικoύ τύπου Αγώνα!

Δημήτρης Τζαλακώστας

Facebook Comments

POST A COMMENT.