Νεκροί δύο μαθητές λυκείου από το φονικό σεισμό των 6,7 ρίχτερ στη Σάμο

samos-seismos

Νεκρά είναι δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, 15 και 17 ετών, μαθητές λυκείου, που καταπλακώθηκαν από κατάρρευση τοίχου μέσα στην πόλη της Σάμου, μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 6,7 ρίχτερ

Τα δύο παιδιά περνούσαν από ένα στενό δρομάκι της πόλης, όταν κατέρευσε κυριολεκτικά επάνω τους ένας τοίχος οικίας εξαιτίας του σεισμού που είχε σημειωθεί λίγο πιο πριν. Το ΕΚΑΒ έβγαλε τα σώματα των παιδιών, χωρίς τις αισθήσεις τους, όπως επιβεβαιώθηκε και από την Πυροσβεστική.

Τη βαθιά θλίψη όλων προκάλεσε η είδηση του άδικου χαμού των δύο νεαρών παιδιών.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία έχει αποστείλει μηνύματα μέσω του 112, προειδοποιώντας τους πολίτες να μην πλησιάζουν παλιά κτίρια.

Να θυμίσουμε εδώ ότι λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, σημειώθηκε πολύ ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ με επίκεντρο 19 χιλιόμετρα από τη Σάμο, ο οποίος είχε διάρκεια περίπου 15 – 20 δευτερόλεπτα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη χώρα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός διήρκησε 15 δευτερόλεπτα και έγινε αισθητός από την Κρήτη μέχρι και την Αθήνα και από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τη Θεσσαλία.
Το επίκεντρο εντοπίζεται βόρεια της Σάμου, σε θαλάσσιο χώρο και το εστιακό βάθος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι περίπου 2 χιλιόμετρα, πρόκειται δηλαδή για επιφανειακό σεισμό.
Μάλλον ήταν ο κύριος σεισμός αλλά οι επιστήμονες λένε ότι θα υπάρξουν πολλοί μετασεισμοί.
Μεγάλες καταστροφές έχει προκαλέσει στη γειτονική Τουρκία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σμύρνης, όπου οι καταστροφές είναι μεγάλες και εκφράζονται φόβοι για νεκρούς κάτω από τα διαλυμένα κτίρια.

Ένα 14χρονος και μια 63χρονη μεταφέρονται στην Αθήνα

Ένας 14χρονος με ανοιχτά κατάγματα θα αεροδιακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».
Θα αεροδιακομιστεί επίσης 63χρονη με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ.
Στο Νοσοκομείο Σάμου παραμένουν 7 τραυματίες, όλοι εκτός κινδύνου.
Στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου μετέβησαν 10 πολίτες. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στις οικίες τους.
Όλες οι υγειονομικές μονάδες παραμένουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας.
Στην περιοχή μετέβη αμέσως μετά το σεισμό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με ειδική ομάδα της ΕΚΑΜ με ελικόπτερο και ειδικό συνεργείο διασωστών του ΕΚΑΒ.

Facebook Comments

POST A COMMENT.