Ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-COV-2 στη χώρα μας διατηρούνταν σε πραγματικά χαμηλά επίπεδα αφότου έγινε η άρση των μέτρων και “άνοιξαν” τα σύνορά μας με χώρες του εξωτερικού και ξεκίνησε η τουριστική περίοδος,
Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, τα κρούσματα είναι αρκετά, προκαλώντας έντονο «πονοκέφαλο» σε κυβέρνηση και επιστημονική κοινότητα. Έτσι, κρίσιμες αναμένονται να είναι οι επόμενες ημέρες αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.
Το μέτρο πρότεινε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δεδομένης της αύξησης της πληρότητας στις θαλάσσιες μεταφορές από 60% σε 80%, και έγινε αποδεκτό από τον πρωθυπουργό.
Τα νέα μέτρα εν όψει Δεκαπενταύγουστου
Κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με την δική του task force για τον κορωνοϊό, ο πρωθυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου, το οποίο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι από τον τρόπο που θα συμπεριφερθούμε όλοι κι από τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδρά η οργανωμένη πολιτεία θα υπάρχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή τα απανωτά κρούσματα συνωστισμού στα μαγαζιά, εξετάζεται η επιβολή ωραρίου λειτουργίας έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα στα κέντρα διασκέδασης κι ενδεχομένως και σε χώρους εστίασης.
Πάντα στο τραπέζι βρίσκονται σκληρότερα μέτρα, μολονότι δεν χρειάζεται να επιβληθούν ακόμα, όπως είναι τα sms στο 13033 για την μετακίνηση των πολιτών, κάτι που επιβεβαίωσε κι ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, καθώς και τοπικά lockdown.
Δεν αποκλείεται μάλιστα, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου να υπάρξει νέο τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού στην κατεύθυνση της αφύπνισης των πολιτών και της υπενθύμισης της ατομικής ευθύνης.
POST A COMMENT.