Γεν. Γραμ. Απόδημου Ελληνισμού και Περιφέρεια Αττικής συντονίζουν τις δράσεις τους για τον Απόδημο Ελληνισμό

Πατούλης-Χρυσουλάκης
Η διεύρυνση της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και της Περιφέρειας Αττικής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ.Πατούλη με το Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, Γ. Χρυσουλάκη. Παρόντες ήταν συνεργάτες και των δύο πλευρών.
Η συνάντηση είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα συνεργασίας σε τομείς όπως, τα Προγράμματα Φιλοξενίας Ελληνοπαίδων της ομογένειας για το καλοκαίρι 2021 στην Ελλάδα, τη διοργάνωση Πανομογενειακού Ιατρικού Συνεδρίου τον Ιούλιο του 2021 με τη συνεργασία Ομογενειακών Ιατρικών Συλλόγων και του Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών-GGDI και ο εορτασμός των 200 ετών από το 1821, τόσο στην ομογένεια όσο και στην περιφέρεια Αττικής με επίκεντρο την έλευση των ομογενών το καλοκαίρι του 2021.
Η συνεργασία σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς.
Ο κ.Πατούλης υποδέχθηκε το Γενικό Γραμματέα κ.Χρυσουλάκη, επισημαίνοντας ότι οι εξαιρετικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας τους σύντομα θα αρχίσουν να μετατρέπονται σε κοινές δράσεις προς όφελος της σύσφιξης των σχέσεων της Ελλάδας με την Ομογένεια της.
Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«H συνάντησή μας με τον εξαιρετικό φίλο Περιφερειάρχη Αττικής, κ.Πατούλη, άνοιξε τεράστιους δρόμους συνεργασίας για πολλές κοινές μας δράσεις που αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό. Η προσήλωση και των δυο μας στο όραμα της σύσφιξης των σχέσεων της πατρίδας μας με τις τεράστιες δυνάμεις που διαθέτει η ομογένειά μας, πολύ σύντομα θα έχει ορατά αποτελέσματα».
Ο Περιφερειάρχης, κ.Πατούλης, δήλωσε «Κεντρικός στόχος μου είναι η εποικοδομητική συνεργασία και η ενδυνάμωση των σχέσεων με τους Έλληνες της Ομογένειας. Μέσα από την ισχυροποίηση των δεσμών μας συμβάλουμε στην ενότητα των δυνάμεων είτε εντός, είτε εκτός της χώρας. Από τις θέσεις ευθύνης που υπηρετούμε οφείλουμε να συμβάλουμε ώστε η σχέση της μητέρας Πατρίδας με τον Απόδημο Ελληνισμό να γίνει πιο εποικοδομητική.
Σε αυτή την πορεία της εθνικής αναγέννησης και αναδημιουργίας χρειάζεται στενή συνεργασία κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης. Χαίρομαι που στη θέση του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού βρίσκεται ο Γ. Χρυσουλάκης, ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορούμε να συνεργαστούμε για να υλοποιηθούν μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες.
H Ελλάδα πάει προς το μέλλον ενώνοντας τις δυνάμεις του απανταχού Ελληνισμού. Όλοι μαζί αναδεικνύουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις προοπτικές της χώρας μας σε τομείς όπως ο Ιατρικός τουρισμός και το επιχειρείν».

Facebook Comments

POST A COMMENT.