ΕΑΕ: Πανελλαδική εκστρατεία για τη δωρεάν διάθεση ειδικών μασκών σε ογκολογικούς ασθενείς

μάσκες

«Τρέχει» από χτες, η πανελλαδική εκστρατεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την αγορά και δωρεάν διάθεση ειδικών μασκών σε ογκολογικούς ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονται υπό θεραπεία.

Πιο συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες και επείγουσες ανάγκες των ογκολογικών ασθενών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των θεραπειών τους, αλλά και για αρκετό διάστημα μετά από αυτές, είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στις λοιμώξεις, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα έχει επηρεαστεί αρνητικά, όπως και η γενική κατάστασή τους, ενώ παράλληλα είναι υποχρεωμένοι να επισκέπτονται τακτικά τα νοσοκομεία και τους γιατρούς τους, να χρησιμοποιούν διάφορα μεταφορικά μέσα για την κίνηση τους και συχνά να διαβιούν με μεγάλο αριθμό οικείων τους, η ΕΑΕ οργάνωσε εκστρατεία συλλογής χρημάτων, είτε με ένα απλό τηλεφώνημα στο 19858 (που εισφέρει 2 ευρώ), είτε μέσω πληρωμής στο PayPal ή στο VivaWallet ή στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΑΕ (οποιουδήποτε ποσού επιθυμεί ο δωρητής) στο νέο διαδικτυακό ιστότοπο της εταιρείας: cancerhellas.org

«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη να βγουν λίγο έξω, να απολαύσουν τον καλό καιρό, ένα περίπατο, μία μικρή εκδρομή και γενικά να συνεχίσουν να είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας, να έχουν το δικαίωμα και αυτοί της αναψυχής ή της εργασίας (όταν και εφόσον το μπορούν)», τόνισε ο Χειρουργός Μαστού & Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος, σε διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου της ΕΑΕ, για την ενημέρωση των συντακτών Υγείας.
Μιλώντας στο dailypharmanews, ο κ. Φιλόπουλος εξήγησε ότι οι μάσκες μίας χρήσης είναι τύπου Κ95, διαθέτουν ένα ενδιάμεσο στρώμα από ειδικό πλαστικό ώστε να φιλτράρεται ο αέρας και να συγκρατούνται μικροσωματίδια, παρέχοντας έως και 95% προστασία στα άτομα που τις φορούν. Οι μάσκες θα αγοραστούν από Ελληνική Επιχείρηση και θα διατεθούν σε συνεργασία με τους υγειονομικούς φορείς στους ασθενείς που τις έχουν ανάγκη.

Απαραίτητος ένας μεγάλος αριθμός μασκών για τους ογκολογικούς ασθενείς

Στο ερώτημα εάν ο αριθμός των μασκών είναι μεγάλος, η απάντηση του καθηγητή κ. Φιλόπουλου είναι θετική: «Αρκεί να υπολογίσει κάνεις ότι περίπου 70.000 συμπατριώτες μας προσβάλλονται από κάποια μορφή καρκίνου κάθε χρόνο και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εξ αυτών θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, μία σειρά από χημειοθεραπείες ή/και ακτινοθεραπείες, ιατρικές παρεμβάσεις που διαρκούν μήνες και οι οποίες μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις εκτός από το ανοσοποιητικό και σ’ άλλα όργανα, όπως στην καρδιά, στους πνεύμονες, στο ήπαρ, στα νεφρά, στα περιφερικά νεύρα κ.λ.π. Με άλλα λόγια, ο ογκολογικός ασθενής υποβάλλεται σε θεραπείες που επηρεάζουν όχι μόνο τον καρκίνο, αλλά και όλο τον οργανισμό του. Επομένως, αποτελεί υποχρέωση μας να προφυλάξουμε αυτούς τους ανθρώπους δωρίζοντας τους τις ειδικές μάσκες (αφού εκτός από τη σωματική ταλαιπωρία, αυτοί οι άνθρωποι έχουν υποστεί και ανάλογη οικονομική).

Ως άνθρωποι και υπερήφανοι πολίτες, αποτελεί καθήκον μας η συνεισφορά σ΄ αυτήν την προσπάθεια. Γιατί πέρα από το να προσφέρεις ένα πολύτιμο γι’ αυτούς υλικό αντικείμενο, πολύ πιο ευεργετική επίδραση θα τύχουν από τη γνώση πως αυτό προήλθε από την αγάπη και την συμπαράσταση που δείχνουν «οι άλλοι γύρω τους».

cancerhellas.org: Ο επίσημος ιστότοπος της ΕΑΕ

Καθώς ολοένα και περισσότερο χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για την ενημέρωσή τους, αλλά και για την αναζήτηση απαντήσεων σε ερωτήματα ή απορίες ή ανησυχίες που δημιουργούνται στον καθένα, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία του cancerhellas.org, του επίσημου ιστότοπου, ενός πολυεπίπεδου κέντρου επικοινωνίας, «με το οποίο θα μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν μαζί μας και να λύνουν τα όποια προβλήματα τους απασχολούν. Εκτιμούμε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο διαδικτυακό μέσο το οποίο σε λίγο καιρό θα είναι άρτιο και θα βοηθήσει πάρα πολύ τον αντικαρκινικό αγώνα στη χώρα μας».

Η δημιουργία και λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας έγινε και θα γίνεται εξ ιδίων δυνάμεων, όπως εξήγησε ο κ. Φιλόπουλος. «Για να διευκολύνουμε την επικοινωνία δημιουργήσαμε και ένα podcast, όπου οι επικοινωνούντες μαζί μας θα ακούν τις απαντήσεις που δίνουν έγκριτοι επιστήμονες, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει και ως ένα είδος ραδιοφωνικού σταθμού με ειδήσεις, ανακοινώσεις, σχολιασμούς και συνεντεύξεις».

Θα ακολουθήσουν και άλλες δραστηριότητες, ενώ θα ενισχυθούν οι ήδη υπάρχουσες, όπως το stopkapnisma.gr

Τέλος, θα υπάρξει αναλυτική δημόσια ενημέρωση για το σύνολο των εσόδων και εξόδων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας μας.

Ρούλα Σκουρογιάννη 

Πηγή: dailypharmanews.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.