25η Μαρτίου 2020: Μία διαφορετική επέτειος

25 Μαρτίου 2020

Η φετινή επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 είναι τελείως διαφορετική… περιορισμένη και έγκλειστη! 
Χωρίς παρελάσεις και επετειακές εκδηλώσεις, με μία μόνο σεμνή τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Σύνταγμα από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, να θυμίζει το φόρο τιμής που οφείλουμε σε όσους πολέμησαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι…

Σύντομοι και χωρίς παρελάσεις οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου

Μόλις λίγα λεπτά κράτησε η τελετή έξω από τη Βουλή για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, καθώς οι έκτακτες συνθήκες που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορονοϊού δεν επέτρεψαν τους καθιερωμένους εορτασμούς.

Έτσι, χωρίς παρελάσεις αλλά με υπεπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών σχεδόν πάνω από ολόκληρη τη χώρα, κύλησαν οι σημερινοί εορτασμοί, ενώ ματαιώθηκαν και οι δοξολογίες στους ιερούς ναούς για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Στις 11 το πρωί κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα, η η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, αρχηγοί κομμάτων και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Όλοι τους βρίσκονταν σε ευθεία γραμμή και σε απόσταση ασφαλείας.
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Όσο διαρκούσε η τελετή τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Μιράζ και έξι ελικόπτερα της αεροπορίας Στρατού και Ναυτικού πετούσαν πάνω από το χώρο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατ. Σακελλαροπούλου, στα 4,5 λεπτά παραμονής της στον ‘Άγνωστο Στρατιώτη, κατέθεσε στεφάνι και ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στην πολιτική ηγεσία του τόπου και τους άλλους παρευρισκόμενους.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μετά την αποχώρηση της ΠτΔ, ακολούθησαν σύντομοι διάλογοι, ανά δύο και πάλι από απόσταση, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Κώστα Τασούλα, του Αλέξη Τσίπρα, της Φώφης Γεννηματά και του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία έγινε και στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Ταυτόχρονα πέταξε ένα ζεύγος μαχητικών F-16 της Π.Α., το οποίο ακολούθως κινήθηκε προς  Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, την ίδια ώρα έγινα και πάνω από:
– Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, ‘Ακτιο, Μεσολόγγι,
– Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, ‘Αγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,
– Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, ‘Αραξο,
– Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Μήνυμα προς τους πολίτες απήυθυνε στο μεταξύ πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” της Π.Α.

Πηγή: efsyn.gr

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.