Διακοπή αεροπορικής σύνδεσης της Αυστραλίας με την Ελλάδα

Quantas

Τι πρέπει να κάνουν οι Έλληνες που έχουν «ξεμείνει» στην Αυστραλία και δεν μπορούν να επιστρέψουν

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν «ξεμείνει» στην Αυστραλία έπειτα από το καθολικό κλείσιμο συνόρων στην Ευρώπη και δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Καμπέρα και τα Ελληνικά Προξενεία σε  όλη την Αυστραλία  συστήνουν σε όλους τους Έλληνες οι οποίοι ευρίσκονται στην Αυστραλία, και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν μέσω αεροπορικών εταιρειών που εκτελούν ακόμη πτήσεις.

Δυστυχώς, όμως, οι εταιρίες που συνδέουν την Αυστραλία με την Ελλάδα έχουν, για την ώρα,  διακόψει τις πτήσεις τους.

Σύμφωνα με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Μελβούρνη, Δημήτρη Μιχαλόπουλο,  όλες οι ευρωπαϊκές χώρες καταγράφουν τα ονόματα πολιτών τους που έχουν ξεμείνει στην Αυστραλία και ίσως κατορθώσουν να ναυλώσουν αεροπλάνο ή αεροπλάνα αργότερα για να τους μεταφέρουν στην Ελλάδα και από εκεί στις χώρες τους.

Κατά την άφιξη στην Ελλάδα για όλους όσους επαναπατρίζονται, ισχύει η υποχρέωση αυτοπεριορισμού (καραντίνα) για 14 ημέρες.

Αρκεί να μπορέσουν να γυρίσουν στην Ελλάδα γιατί αυτό, για την ώρα δεν είναι δυνατόν.

Το ίδιο ισχύει και για τους Κύπριους.

Την ίδια στιγμή και ομογενείς που βρίσκονταν στην Ελλάδα (και σε άλλες χώρες) είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψουν στην Αυστραλία.

Την ίδια στιγμή ο ταξιδιωτικός πράκτορας Κώστας Καβαλάκης μιλώντας στο «Νέο Κόσμο» μας είπε ότι οι αεροπορικές εταιρίες και τα ταξιδιωτικά γραφεία   έπαθαν τεράστια ζημιά από το κλείσιμο των συνόρων.

«Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν την δουλειά τους και πολλά γραφεία μπορεί να μην ανοίξουν ξανά, ακόμα και μετά την κρίση» μας είπε.

Οι αεροπορικές εταιρίες που έκαναν  πτήσεις προς Ελλάδα αλλάζουν συνεχώς το πρόγραμμά τους.

«Για την ώρα δεν υπάρχει σύνδεση με Ελλάδα. Αυτό μπορεί να αλλάξει σε λίγες μέρες» μας λέει ο κ. Καβαλάκης.

Όσοι είχαν κλείσει εισιτήρια για Ελλάδα (ή άλλο προορισμό) με την  Emirate Airlines ή την Qatar   έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν τις ημερομηνίες εντός ενός έτους από τότε που τα έκλεισαν.

*Τα ταξιδιωτικά γραφεία της παροικίας μας είναι στη διάθεση των ομογενών που θέλουν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα ή έχουν συγγενικά τους πρόσωπα εδώ.

Μπορούν επίσης να ζητήσουν πίσω τα χρήματά τους αλλά σε μια τέτοια περίπτωση θα χάσουν εκατοντάδες δολάρια για κάθε εισιτήριο και θα περάσουν μήνες για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Η  ETIHAD δίνει τη δυνατότητα σε όσους έκλεισαν εισιτήρια να κλείσουν νέες ημερομηνίες έως τις 30-09-2020 και να ταξιδέψουν μέχρι τις 30 Απριλίου του 2021.

Για την ώρα τα ταξιδιωτικά γραφεία της παροικίας μας παραμένουν ανοιχτά και απαντούν στις ερωτήσεις του κοινού και κλείνουν εισιτήρια για αργότερα

Οι διαφημίσεις τους υπάρχουν στο «Νέο Κόσμο» και μπορείτε να τους τηλεφωνήσετε.

*Parthenon Travel (03) 9563 2838

*Grecian Tours (03) 9663 3711

*Cosmos Tours (03) 9482 5215

Πηγή: neoskosmos.com

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.