Μένουμε σπίτι και παρακολουθούμε παραστάσεις του Εθνικού από τον υπολογιστή μας

Αποψη από την πρεμιέρα του θεατρικού έργου "Πουθενά" του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο ανακαινισμένο Εθνικό Θέατρο, Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009.

Με τα θέατρα και τους κινηματογράφους να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κοροναϊό, μία εξαιρετική ευκαιρία ψυχαγωγίας είναι το οπτικοακουστικό αρχείο του Εθνικού Θεάτρου, του οποίου τις παραστάσεις μπορούμε να παρακολουθήσουμε από το σπίτι μας.

Έχουμε την ευκαιρία να δούμε συλλογές του Εθνικού, από το 1932 έως το 2005, με σπάνιο  και  µερικές φορές µοναδικό υλικό.
Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται προγράµµατα των παραστάσεων, αποκόµµατα  εφηµερίδων,  φωτογραφικό υλικό, ηχητικά  ντοκουµέντα (από το 1955), βιντεοσκοπήσεις από το 1994.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των προσκλήσεων 65 και 172 της ΚτΠ και συγχρηματοδοτήθηκε κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 20% από εθνικούς πόρους.

Επισκεφθείτε το Ψηφιοποιημένο Αρχείο του Εθνικού Θεάτρου πατώντας εδώ.

Είναι μια πολύ καλή πρόταση αναψυχής που θα καλύψει πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα ψυχαγωγίας, κάνοντας την αναγκαστική για κάποιο διάστημα διαμονή μας στο σπίτι πολύ πιο δημιουργική. Καλή σας διασκέδαση!

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.